JUTUT Loimaa

Aino Huusari vaihtoi alaa hevostenhoitajasta robottihitsaajaksi

Ypäjäläinen Aino Huusari jätti hevosenhoitajan työnsä ja lähti opiskelemaan metallialaa. Nyt hän toimii robottihitsaajana loimaalaisessa Dinolift oy:ssä.
Aino Huusari kertoo saaneensa paljon apua ja kannustusta työtovereiltaan Dinolift oy:ssä.
Aino Huusari kertoo saaneensa paljon apua ja kannustusta työtovereiltaan Dinolift oy:ssä.

Hevosenhoitajaksi kouluttautunut Aino Huusari oli kahdeksan vuotta töissä Ypäjän Hevosopistossa.

– Tein töitä hevosten parissa, harrastan hevosia ja minulla on omakin hevonen. Elämässä alkoi vain olla liikaa hevosia, Huusari kertoo.

Huusarilla oli jo pitkään ollut sellainen fiilis, että muutakin voisi työkseen tehdä.

– Olin tottunut fyysiseen työhön ja halusin tehdä jotakin käsillä. Löysin työvoimatoimiston sivuilta henkilöstöpalveluyritys Baronan Loimaalla järjestämän Metallimestari-rekrykoulutusohjelman, kiinnostuin, hain ja pääsin koulutukseen.

Koulutus alkoi viime syksynä lähiopetusjaksolla Ammattiopisto Novidassa, työssäoppimisjaksolle Huusari pääsi loimaalaiseen henkilönostimia valmistavaan Dinolift oy:öön.

– Kaikki oli aluksi kauhean uutta, kun minulla ei ollut alasta mitään kokemusta. Sain kuitenkin paljon apua, opastusta ja tukea. Tykkäsin kovasti opiskelusta ja koulunkäyntiä työelämäkin on nyt yhtä lailla. Se yllätti, että opiskelijoista kaksi kolmasosaa oli naisia ja heitä on myös työpaikalla.

Huusari tekee nyt Dinoliftissä töitä koulutukseen sisältyvällä Baronan kanssa solmitulla määräaikaisella sopimuksella robottihitsaajana.

– Robotti on työkaverini, jolle laitan erilaisia kappaleita hitsattaviksi ja tarkistan robotin tekemiä saumoja. Se osaa hommansa, mutta sillekin voi tulla harkinnan paikkoja, jos olosuhteet jotenkin muuttuvat.

Huusari kokee työnsä kiinnostavaksi ja monipuoliseksi.

– Pidän myös siitä, että työssä on rutiinia, mitä entisessä työssäni ei ollut.

Imago kohentunut

Dinoliftiin tuli Metallimestari-rekrykoulutuksen kautta keväällä Aino Huusarin lisäksi viisi muuta uutta työntekijää.

– Viime vuosina naispuolisten työntekijöiden määrä on kasvanut suhteellisesti aika paljon. Ehkä se johtuu siitäkin, että metallialan imagoa on saatu parannettua. Nykyään ymmärretään jo hyvin, ettei konepaja enää ole mikään likainen ja meluisa paikka, valmistuspäällikkö Tuomas Heilala pohtii.

Heilala kertoo Baronan tarjoavan aktiivisesti rekrykoulutusta ja räätälöivän koulutuksen ohjelmassa mukana olevien yritysten tarpeisiin. Sitä kautta Dinoliftiinkin tulee uusia työntekijöitä.

– Nuorisopuolen koulutuksessa sen sijaan metalliala ei hirveästi vedä opiskelijoita.

Dinoliftin tuotannossa työskentelee nyt 120 henkilöä, ja tuotanto on kasvanut kymmenellä prosentilla viimeisen viiden vuoden aikana. Yritys vie tuotteita yli neljäänkymmeneen maahan.

– Pohjois-Amerikan markkinat olemme saaneet aukeamaan, ja sinne on saatu paljon lisämyyntiä. Australian suhteen on viime vuosina tehty paljon töitä, ja jonkin verran sinne on jo vientiä. Enimmäkseen vienti kohdistuu kuitenkin Pohjoismaihin ja Eurooppaan, valmistuspäällikkö Tuomas Heilala kertoo.

Seuraava Baronan järjestämä Metallimestari-rekrykoulutus käynnistyy syyskuun viimeisenä päivänä. Nyt etsitään hitsaajan ja koneistajan tehtävistä kiinnostuneita opiskelijoita. Mukana koulutuksessa on Dinoliftin lisäksi Hydoring oy. Hakuaika päättyy 9. syyskuuta.