JUTUT Jokioinen

Aktivointi-illassa pähkäiltiin pöhinää Kuuman kylään – Uusi kokkikerho pyörii vapaaehtoisvoimin

Idea kokkikerhosta syntyi Kuuman kylän aktivointi-illan aikana.
Juho Nurmi, Miklas Merikanto, Mandi Nurmi ja Milena Merikanto odottavat Tuija Ågrenin ohjaamaan kokkikerhon alkua.
Juho Nurmi, Miklas Merikanto, Mandi Nurmi ja Milena Merikanto odottavat Tuija Ågrenin ohjaamaan kokkikerhon alkua.

Kuuman kulmien lapset pääsevät harjoittelemaan kokkaustaitoja uudessa kerhossa.

– Kuuman kylässä järjestettiin lokakuussa pöhinää kylälle -ilta, jonka tarkoituksena oli aktivoida yhteistyötä kylän eri tahon kanssa ja viritellä vanhanajan talkoohenkeä, Tuija Ågren kertoo.

Jokioisten kunnalla kokkina toimiva Ågren lupasi ilmoittautua vapaaehtoisesti kokkikerhon pitäjäksi. Ei aikaakaan, kun someen laitettiin tapahtumakutsu asiasta, ja kokkikerhon paikat täyttyivät melkein välittömästi.

– Mukaan on ilmoittautunut jo 10 lasta, kun kerhon maksimimäärä on 12. Tämän vuoksi perustimme myös toisen ryhmän, jotta mahdollisimman moni lapsi pääsee mukaan, Ågren mainitsee.

Kerho alkaa jouluisella pullapajalla. Ryhmät järjestetään sekä 10.12. että 11.12. klo 18–20 välillä. Ågren ottaa puhelimitse ilmoittautumisia vastaan 8.12. saakka. Ilmoittautumisohjeet löytyvät Kuuman kulmat -Facebook-sivun kautta.

– Tarkoituksemme on leipoa nyt joulutunnelmissa rusinapullaa ja siirtyä kokkailun pariin ensi vuonna. Iso kiitos Jokioisten kunnalle, että saamme tilat käyttöön veloituksetta.

Kokkikerho on suunnattu eskari-ikäisistä kuudesluokkalaisiin. Tarvikemaksu on 3 euroa per lapsi.

– Suunnittelemme yhdessä kerhon ohjelman niin budjetin kuin käytettävissä olevan ajan rajoissa. Otamme mielellämme myös lahjoituksia vastaan, jos joltakin taholta jotain kokkikerhoon sopivaa löytyy.

Ihan 6/5, kommentoi Juho kolmannen pullan jälkeen.
Ihan 6/5, kommentoi Juho kolmannen pullan jälkeen.

Paljon toiveita

Kerhoon ensimmäisenä ilmoittautuneet Mandi Nurmi ja Juho Nurmi sekä Miklas Merikanto ja Milena Merikanto odottavat innolla tulevia kokkikursseja.

– Kokkikerhossa en ole ennen ollut, mutta eskari-ikäisenä olen ollut täällä leipomassa pipareita Tuijan ohjauksessa, Juho kertoo.

– Olen leiponut iskän kanssa ainakin kaurakeksejä, Miklas muistaa.

– Olen joskus autellut jossain jutuissa. Kokkailu on ihan kivaa hyvässä seurassa, jos siinä samalla voi jutella. Toivottavasti kerhossa tehtäisiin ainakin marenkikakkua, Milena ehdottaa.

Lapsilla oli mielessään monia toiveita tulevien kokkailuhetkien varalle.

– Spagettia, Miklas heittää.

– Millä kastikkeella, Tuija tiedustelee.

– Ketsupilla, Miklas naurahtaa.

– Haluan ainakin uunimakkaraa ja perunamuusia. Sitä oli tänään eskarissakin. Olisi saanut kaksi makkaraa, mutta ne olivat sellaisia isoja, enkä mitenkään olisi jaksanut kuin yhden, Mandi kertoo.

– Hirvenlihakeittoa. Se on ihan parasta. Olen käynyt iskän kanssa monta kertaa metsällä. Sinne täytyy vaan lähteä aiemmin kuin kouluun pitää herätä eli tosi aikaisin. Kyttäämässä täytyy olla aika kauan, mutta kyllä sieltä on saalistakin tullut, Juho muistelee.

Tulevat kerholaiset maistelivat myös kuvaustilannetta varten leivottua pulla.

– Ihan 6/5, Juho arvioi herkkuja nuorisolle ominaiseen tyyliin.

Kuuman kulmien lapset kokoontuvat Kuuman koululle pullapajaan.
Kuuman kulmien lapset kokoontuvat Kuuman koululle pullapajaan.