JUTUT

Akustisesta musiikista tunnettu Breeze sai sähköt kitaraansa

– Bändi oikeastaan sai alkunsa siitä, kun olin kyllästynyt rämistelemään sähkön kanssa. Akustinen yhtye oli ollut jo pidempään mielessä, Jarkko Lindholm sanoo.

Syntyi akustista rock- ja bluesmusiikkia soittava Breeze-yhtye, jonka repertuaari koostuu lähinnä covereista, mutta myös muutamista omista kappaleista.

Yhtyeeseen napattiin heti mukaan myös Peeter Majevski ja Kirsi Lindholm. Ensimmäinen keikka oli alkuvuonna 2011. Vielä samana vuonna mukaan tuli rumpujen taakse Keijo ”Kekku” Koski.

Breeze on vuosien varrella soittanut ympäri Etelä-Suomea, onpa yksi keikkamatka suuntautunut Viroonkin.

– Aika paljon on ollut julkisten keikkojen lisäksi yksityiskeikkoja esimerkiksi synttäreillä ja valmistujaisissa, kuten myös häissä, Kirsi Lindholm sanoo.

Bändin jäsenet kokevat, että Breeze on nykyisin heille jotain harrastuksen ja työn välimaastosta.

– Saammehan me rahaakin, niin onhan se silloin työkin, Majevski miettii.

– Mutta toisaalta tämä on niin kivaa, ettei sitä miellä työksi, Koski naurahtaa.

Koski vertaa tilannetta takavuosiin, kun hän kiersi keikkamatkoilla päivästä ja viikosta toiseen. Välillä keikat menivät puhtaasti rutiinilla ja työn kautta, nyt keskiössä on enemmän nautiskelu.

– Breezen kanssa juuri hauskan pitäminen on se tärkein juttu. Kun meillä on hauskaa, se heijastuu yleisöllekin, Kirsi Lindholm sanoo.

Paluu rymistelyyn

Nyt Breeze on päättänyt tehdä uuden aluevaltauksen, kun akustiset soittimien rinnalle tuodaan sähköiset versiot.

– Pitkään muhitteli ajatus, että nyt taas olisi kiva päästä jälleen rämistelemään. Tässä oli paras mahdollinen bändi jo valmiina, niin miksei sitten Breezen kanssa vain laajenneta repertuaaria, Jarkko Lindholm sanoo.

Kerran bändi on ehtinyt jo soittaa sähköisesti yksityistilaisuudessa. Ensimmäinen julkinen sähköinen keikka soi Pub Hukassa perjantaina.

Bändi kertoo, että sähköjen ottaminen mukaan laajentaa paljon vaihtoehtoja.

– Toisaalta biisivaihtoehtoja on nyt niin paljon, että on vaikea valita. Tekisi mieli soittaa kaikki, kun ne ovat niin hyviä, Kirsi Lindholm nauraa.

Pub Hukan keikalla kuullaan covereita muun muassa Deep Purplen, Johnny Winterin, Rolling Stonesin ja Metallican kappaleista.

– Luvassa on nopeatempoinen setti, hiki tulee, Lindholmit kertovat.

Repertuaarin laajentaminen on näkynyt myös keikkatilauksissa – kesälle on varattu useita sähköisiä soittoja.

– Emme missään nimessä hukkaa akustisuutta, sähköiset keikat vain tulevat rinnalle. Nyt tuntuu, että kaikki ovat siirtyneet akustisiin keikkoihin, menemme taas vastavirtaan, Kirsi Lindholm sanoo.

Breeze Goes Electric -keikka Forssan Pub Hukassa (Kauppakatu 2) pe 18.5. klo 22.