JUTUT Loimaa, Alastaro

Alastarolla avautui frisbeegolfrata: ”Talkootunteja kertyi lähes kahdeksansataa”

Alastarolla avattiin viime viikonloppuna frisbeegolfrata. Paikallisen rotaryklubin hankkeena toteutettu rata valmistui talkoovoimin.
Alastaron Rotaryklubin tämän kauden presidentti Hannele Lätti ja viime kauden presidentti Jari Hettula frisbeegolfradan avajaisissa.
Alastaron Rotaryklubin tämän kauden presidentti Hannele Lätti ja viime kauden presidentti Jari Hettula frisbeegolfradan avajaisissa.

Ajatus frisbeegolfradan rakentamisesta Alastarolle alkoi muhia pari vuotta sitten.

– Tulin silloin klubiin ja totesin esittelypuheessani, että frisbeegolfradalle voisi olla tarvetta. Haluamme osaltamme kehittää kylää, Alastaron Rotaryklubin presidentti Hannele Lätti kertoo.

Ideaa alettiin työstää yhdessä paikallisen Mäkelän perheen kanssa.

– Perheellä on paljon kokemusta ja tietoa lajista, perheen kuopus Anni esimerkiksi on voittanut neljä Suomen mestaruutta. Radan pääsuunnittelijana toimi parikymppinen Aleksi Mäkelä, joka teki työtä yhdessä isänsä Pertin sekä Sami Salmelan kanssa. Mäkelöiden apu ja asiantuntemus ovat olleet korvaamattomana apuna projektissa.

Edullinen laji

Frisbeegolfrata tehtiin talkoilla kylän keskustaan koulun viereen lähinnä alastarolaisten ja muiden loimaalaisten voimin.

– Talkootunteja kertyi lähes kahdeksansataa. Siinä tarvittiin paljon metsänhoidollista työtä, puiden kaatoa ja risukkojen raivaamista ennen kuin pääsimme pystyttämään korit ja rakentamaan heittopaikat. Talkoita pidettiin keväästä syksyyn lähes viikoittain, Hannele Lätti sanoo.

Rotaryklubi sai sponsoreiksi parikymmentä yritystä.

– Radalla on kymmenen väylää, ja kaikki on myyty yrityksille.

Lätti toteaa frisbeegolfin edulliseksi ja helposti lähestyttäväksi lajiksi.

– Laji sopii kaikenikäisille, ja rata onkin jo otettu omaksi. Siellä on käynyt niin nuorta kuin vanhempaakin väkeä. Pertti Mäkelä kertoi, että radalla pidetään ”höntsäkilpailuja” vielä tänä syksynä. Ehkä frisbeegolfrata myös tuo lisää yhteisöllisyyttä kylään.

Alastaron Rotaryklubin hankkeena syntyi aiemmin Alastaron raitilla -kirja.

– Kalevi Suvila on viritellyt kirjahanketta Alastaron Osuuskaupan historiasta. Kirja on tarkoitus saada valmiiksi ensi syyskuuhun mennessä, jolloin rotaryklubi viettää 50-vuotisjuhlaansa.

Frisbeegolfradan virallisia avajaisia vietettiin sunnuntaina. Avajaiskisaan osallistui neljäkymmentä kilpailijaa.

Luetuimmat