Autonrengasliitto muistuttaa: Kannattaa miettiä, vaihtaako kesärenkaat alle pääsiäisliikenteeseen

Tällä hetkellä on käynnissä renkaan vaihdon sesonki.
Rengasalalla työpäivät tuppaavat venymään pääsiäisen aikoihin. Kuva: Terho Aalto
Rengasalalla työpäivät tuppaavat venymään pääsiäisen aikoihin. Kuva: Terho Aalto

Lain mukaan nastarenkaiden käyttöaika loppuu tänä vuonna melko myöhään eli 29. huhtikuuta. Säätilan vaatiessa nastarenkaita saa käyttää oman harkinnan mukaan myös tämän jälkeen.

Rengasalalla pääsiäisen korvilla on totuttu siihen, että työpäivät alkavat venyä yhä pitemmiksi. Kovin renkaiden vaihtosesonki osuu tavallisesti pääsiäisen molemmin puolin, vaikka pääsiäisen ajankohta vuosittain vaihteleekin.

– Jos luottaa renkaiden vaihdossa ammattilaisten palveluun, kannattaa vaihtoaikaa alkaa varailla viimeistään nyt. Etelä-Suomessa sesonki on jo käynnissä ja muuallakin kovaa vauhtia alkamassa, Autonrengasliiton hallituksen puheenjohtaja Jarmo Nuora vinkkaa.

Oikea rengas pääsiäisenä

Autonrengasliitto ry muistuttaa, että pääsiäisliikenteen turvallisuus kasvaa oikealla rengasvalinnalla.

Pääsiäisliikenteessä kannattaa varautua kovaan liikenteeseen ja jopa ruuhkiin, ja mitä useammalla on allaan oikeanlaiset renkaat, sitä paremmin vältytään todellisilta kärsimysnäytelmiltä.

– Etelä-Suomessa voi melko turvallisin mielin lähteä pääsiäisreissuun kesärenkailla. Jos matka suuntautuu Lappiin tai Suomen itäosiin, on viisaampaa pitää vielä talvirenkaat alla ja vaihtaa kesärenkaat vasta reissun jälkeen, Nuora toteaakin.