JUTUT Loimaa

Bisons-laituri De´Sean Parsons haaveilee palomiehen työstä

Bisonsin De´Sean Parsons haluaisi palomieheksi voidakseen antaa yhteiskunnalle takaisin kaiken sen hyvän, mitä siltä itse on saanut.
De´Sean Parsons on Bisonsin kovin pistemies.
De´Sean Parsons on Bisonsin kovin pistemies.

Bisonsin 201-senttinen laituri De´Sean Parsons on koripallon miesten 1 divisioona A:n pelaajatilastossa neljännellä sijalla pistekeskiarvolla 22.58. Siitä huolimatta, että mies tuli Loimaalle vasta marraskuussa.

– Sarjataulukossa Bisons on toisella sijalla. Se on ok, mutta parempi olisi olla ykkösenä, Parsons pohtii.

Parsons toteaa joukkueen pelin paranevan kaiken aikaa.

– Teemme vähemmän virheitä kuin aikaisemmin, ja aiomme olla ykkösiä kaikessa. Päivä päivältä olemme yhä yhtenäisempi joukkue. Kemiat toimivat hienosti, ja se on yksi olennaisimmista asioista silloin, kun taistelemme sarjanoususta.

Runkosarjan viimeiset ottelut ovat meneillään. Sen jälkeen pelejä voi olla parhaimmillaan tai pahimmillaan liki kaksikymmentä.

– Kropasta on silloin pidettävä huolta ja palautumiseen on syytä panostaa. Valmentaja kyllä osaa antaa lepopäiviäkin.

Kova nuoruus

De´Sean Parsons on ammattilaisurallaan pelannut aiemmin Venäjän Superliigassa ja Armenian pääsarjassa.

– Venäjällä oli liian kylmä, enkä todellakaan oppinut kieltä. Tosin en osaa puhua suomeakaan, vaikka Matt (Gibson) on yrittänyt opettaa, Parsons toteaa.

Parsons sanoo nauttivansa elämästään Suomessa.

– Olen kotoisin suuresta kaupungista Kalifornian Sacramentosta. Loimaa on todella pieni paikkakunta, mutta ei se haittaa minua, sillä täällä on mahtavia ihmisiä, loistavat joukkuekaverit ja olen kokenut itseni tervetulleeksi.

Laiturilla on Bisonsin kanssa yhden kauden sopimus.

– Mielelläni jäisin tänne vielä. Tavoitteeni on kasvaa parhaaksi pelaajaksi ja haaveilen NBA:sta. Pelaajaurani jälkeen haluaisin valmentajaksi, mutta muitakin vaihtoehtoja on.

Toisaalta Parsons haaveilee palomiehen työstä.

– Voisin siten antaa yhteiskunnalle takaisin sen, mitä siltä olen saanut.

Parsons kasvoi isättömänä ja asui nuorena poikana useissa eri kodeissa.

– En ole täydellinen, ja nuorena tein paljon tyhmiä juttuja. Se oli kovaa aikaa, mutta onneksi oli olemassa hyviä ihmisiä, jotka auttoivat minua. Olen nyt tässä ainoastaan tukijoideni ansiosta.

Bisons-FoKoPo Loimaan liikuntahallissa la 29.2. klo 17.