Loimaa

Bisonsin takamies Matt Gibson haluaa auttaa nuoria pelaajia – Sai myös odottamansa palkinnon kentän ulkopuolella

Bisonsin takamies Matt Gibsonilla on selkeä tavoite. – Haluan auttaa nuoria kavereita nousemaan Korisliigaan ja sittemmin mestaruuteen, jokin aika sitten Suomen kansalaisuuden saanut Gibson kertoo.
Matt Gibson pohtii, ettei yksi peli per viikko välttämättä ole huono asia. Itse kyllä tykkäisin pelata enemmän, mutta divarisarjassa pitääkin olla aikaa harjoitteluun, Gibson sanoo.
Matt Gibson pohtii, ettei yksi peli per viikko välttämättä ole huono asia. Itse kyllä tykkäisin pelata enemmän, mutta divarisarjassa pitääkin olla aikaa harjoitteluun, Gibson sanoo.

LoKoKo Bisonsin 195-senttinen takamies Matt Gibson on pelannut aiemmin Ranskassa, Unkarissa, Saksassa ja Sveitsissä, mutta palannut aina Suomeen.

– Tulin Suomeen ensimmäisen kerran kaudeksi 2009–2010. Koripallo tuo minut aina tänne samaten kuin se, että vaimoni on suomalainen. Jo suhteemme alkuaikoina asuin kaikki kesät täällä, vaikka pelasin ulkomailla, Gibson kertoo.

Tällä kaudella asumistilanne on ihanteellinen, kun Gibsonin puoliso Anni Mäkitalo pelaa Forssan Alussa.

Hieno palkinto

Hyvin suomea puhuva Matt Gibson sai vähän aikaa sitten Suomen kansalaisuuden.

– Tuntuu todella hyvältä tulla sillä tavalla palkituksi, kun teen täällä sataprosenttisesti työtä ja olen opetellut kieltä. Kansalaisuus tekee elämästä jatkossa helpompaa ja antaa myös mahdollisille lapsillemme paremmat eväät elää tässä maassa. Lasten aika ei kuitenkaan ole vielä, kun molemmat pelaamme koripalloa, Gibson toteaa.

Gibsonin mielestä suomi on vaikea kieli, mutta opittavissa.

– Helposti sen suhteen kuitenkin tulee laiskaksi, koska Suomessa toisin kuin monessa muussa maassa, missä olen asunut, kaikki puhuvat englantia.

Pimeys ja kylmyys ei Gibsonia hirveästi haittaa, sillä Suomessa on niin paljon hyviä asioita.

– Uskon suomalaiseen yhteiskuntaan. Täällä on hyvä terveydenhuolto toisin kuin Amerikassa, ja koulutuskin on korkeatasoista.

Ammattilaistasoa

Matt Gibsonilla on viimeisen vuoden aikana ollut ongelmia terveyden kanssa.

– Viime vuonna olin olkapääleikkauksessa, ja nyt olin koko alkukauden poissa pelistä alaraajavamman vuoksi. Onneksi olen jo päässyt kentälle, sillä jatkuva vaihtopenkillä istuminen on tuskallista, Gibson toteaa.

Gibson sanoo tulleensa Bisonsiin voittamaan Suomen mestaruutta.

– Meillä on siihen jatkossa hyvät mahdollisuudet. Uskon vahvasti, että jo ensi kaudella pelaamme Korisliigassa. Joukkue on nuori, mutta täysin ammattilaistasoa. Pidän siitä, että voin auttaa nuoria kavereita toteuttamaan unelmaansa ja nousemaan liigaan.

Päävalmentaja Arttu Mannelinille Gibson antaa täydet pisteet.

– Arttu todellakin tietää, miten nuorten kanssa pitää tehdä työtä. Hän uskoo ja luottaa, osaa olla kärsivällinen ja antaa arvoa pelaajille. Bisons ei olekaan vain koripalloa, vaan tässä tiimissä myös huolehditaan pelaajista hienosti.

34-vuotias Gibson pohtii, ettei omaa ammattilaisuraa ole enää kovin monta vuotta jäljellä.

– Uran päätyttyä minusta tulee todennäköisesti valmentaja. Toki olen ajatellut muitakin vaihtoehtoja, mutta kun olen kolmivuotiaasta saakka joka päivä pelannut koripalloa, isä oli ammattilaispelaaja ja tärkeimmät ihmiset elämässäni ovat olleet valmentajia. Koko elämäni on ollut koripalloa.