JUTUT

Bistro 54:n katukeittiö kuljettaa asiakkaat makumatkalle

Bistro 54 on jatkanut toimintaansa Kartanonkadulla yhden välikesän jälkeen. Kokkiveljekset Mikko “Muussi” Luukkala ja Petteri “Soossi” Luukkala ovat pestanneet kesäkeittiöön vahvistusta tälle kesälle.

– Otettiin mutsi hommiin. Hän on kuitenkin meidät aikanaan opettanut kokkaamaan, joten tämä oli hyvin luontevakin ratkaisu, veljekset kertovat.

Mutsi-nimeä työpaidassaan kantava poikien äiti Ulla Luukkala työskenteli viime kesänä jo Petterin kanssa Bistro 54:n parissa Naantalissa.

– Ehdin työskennellä 28 vuotta emäntänä Forssan seurakunnassa, kunnes poikieni esimerkin inspiroimana lähdin kokeilemaan jotain uutta lopuille työvuosille. Viime kesä kului Naantalissa ja viime talvena puolestaan työskentelin Ylläksellä kausityöntekijänä, Ulla Luukkala kertoo.

Meksiko Forssassa

Bistro 54 avasi ovensa vapun tuntumassa Tequila Sunrise -yökerhon terassin yhteydessä.

– Kotinurkkiin oli hyvä palata. Viime kesänä pidimme välivuoden Forssasta olosuhteiden pakosta, kun silloinen ravintoloitsija halusi itse kokeilla ruuan valmistamista, Petteri Luukkala kertoo.

Paluu Forssaan tuli ajankohtaiseksi, kun Sedu Koskinen herätti entisen Bar 54:n ravintolakokonaisuuden eloon.

– Meidät on otettu tosi hyvin taas vastaan. Moni kyseli perään viime kesänä, kun pyöritin Ankkalammin jäätelökioskia, Mikko Luukkala mainitsee.

Ravintoloitsija on suunnitellut laajentavansa terassia kesän aikana. Bistro 54:n taakse avautuu kesäterassin jatko, jolle saadaan sata asiakaspaikkaa lisää.

– Huhujen mukaan sinne on tulossa hienoa hiekkaa, tekonurmea ja aurinkotuoleja. Biitsi keskellä kaupunkia, Petteri Luukkala kertoo.

Sedu Koskinen on halunnut luoda Tequila Sunrise -yökerhon kesäterassista eräänlaisen mini-Meksikon, jota ilmentävät palmut, värit ja myös musiikkivalinnat.

– Ruokalistaa on tietysti täydennetty saman hengen mukaiseksi esimerkiksi nachojen ja tacojen kautta. Uutuutena listalla on rapeaan tortillakuoreen kasattu tequila-lime-kana-mozzarellasalaatti, Luukkalat kertovat.

Pysyvä ravintola haaveissa

Bistro 54:n menu koostuu muun muassa ruokaisista salaateista ja monenlaisista burgereista, joista forssalaisten kesäsuosikiksi on noussut muun muassa aurajuusto-jalapenoburger.

– Finger foods -listalta suosittuja ovat esimerkiksi korit, ja kovin toivomme forssalaisten löytävän myös fish and chipsit, Mikko Luukkala mainitsee.

Jälkiruoaksi on alkukesästä valittu esimerkiksi amarettokakkua.

– Jälkiruokalistalle lisätään tänä kesänä jäätelöannokset. Jälkiruokapuoli taitaa olla se osa-alue, johon tuon eniten omaa panostani, Ulla Luukkala kertoo.

Ruokalistaa päivitetään fiiliksen mukaan läpi kesän.

– Lomakaudella keskiviikkoilloille on suunnitteilla BBQ-iltoja ja talo järjestää terassille ohjelmaa, Petteri Luukkala kertoo..

Luukkaloilla on toistaiseksi sopimus elokuun loppuun asti.

– Jatkuvasti enemmän houkuttelee ajatus läpivuotisesta ravintolasta Forssasta. Tarvittaisiin vain oikea tila, Petteri Luukkala sanoo.

– Nyt on menty kesä kerrallaan, mutta pysyväkin ratkaisu kiinnostaisi, Mikko Luukkala peesaa.