JUTUT Tammela

Eerikkilä Junior Challenge kutsuu perheet luontoon: ”Avainsanoja ovat seikkailu, elämyksellisyys ja oivaltaminen”

Eerikkilä Junior Challenge on pareittain kisattava luontoseikkailu. Reitin voi kiertää vaikka kaverin, sisaruksen, vanhemman, isovanhemman tai kummin kera.
Loimunalle ja Eerikkilä järjestävät yhdessä koko perheen luontotapahtuman. Kimmo Teittinen (vas.) ja Joni Hernberg suunnittelivat tapahtumaa.
Loimunalle ja Eerikkilä järjestävät yhdessä koko perheen luontotapahtuman. Kimmo Teittinen (vas.) ja Joni Hernberg suunnittelivat tapahtumaa.

Luontopalveluita tarjoavan Loimunallen yrittäjä Joni Hernberg pohtii jatkuvasti uusia keinoja lähentää ihmistä ja luontoa. Seuraavaksi hän järjestää yhteistyössä Eerikkilä Sport & Outdoor Resortin kanssa koko perheen luontotapahtuman.

– Taustalla on taas kerran ajatus siitä, miten luonto auttaa ihmistä toimimaan ja voimaan paremmin. Tapahtuman kautta on tarkoitus tarjota luontoelämyksiä ja luoda positiivisia muistijälkiä. Ehkä tapahtumassa käynyt lapsi innostuu luonnossa liikkumisesta tai vie joskus omat lapsensa luontoon, Joni Hernberg miettii.

Hernberg totesi, ettei hänellä yksin riitä resurssit kaavailemansa tapahtuman järjestämiseen, joten hän ehdotti yhteistyötä Eerikkilään.

– Meillä on ollut challenge-tapahtumia jo aikuisille ja yrityksille, joten lapset olivat hyvää jatkumoa, Kimmo Teittinen Eerikkilästä toteaa.

Erätaitoja ei tarvita

Eerikkilä Junior Challenge on suunnattu 8-15-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Luontotapahtuma järjestetään Ruostejärven alueella lauantaina 31. elokuuta.

– Tapahtuman avainsanoja ovat seikkailu, elämyksellisyys ja oivaltaminen, Hernberg kiteyttää.

Kyseessä on pareittain kisattava luontoseikkailu, mutta myös yhdessä koettava elämys.

– Pareittain kiertäminen mahdollistaa sen, että kenellekään lapselle ei ainakaan muodostu kynnyskysymykseksi osallistua yksin, Teittinen mainitsee.

Noin 2,5 kilometrin mittaisen reitin varrella on kymmenkunta nokkeluutta ja hoksottimia testaavaa tehtävärastia. Rasteilla päivystää aikuisia, jotka tarvittaessa ohjaavat lapsia oikeaan suuntaan.

– Erätaitoja ei tarvita, mutta tehtävät eivät ole valmiiksi pureskeltuja. Niissä on jollain tavalla otettu huomioon maa, vesi, ilma ja tuli, Hernberg kertoo.

Ohjelmaa koko päiväksi

Seikkailuun lähdetään Eerikkilä Sport & Outdoor Resortin alueelta.

– Seikkailun yhteydessä järjestetään myös tapahtumatori, jossa on mukana alueen yrityksiä. On esimerkiksi autoesittelyä isille ja kepparirataa perheen pienemmille, Hernberg kertoo.

– Luontopolulla ajan saavat kulumaan ne perheenjäsenet, jotka eivät osallistu seikkailuun, Teittinen mainitsee.

Lähtöjen sujuvuuden takaamiseksi järjestäjät toivovat ennakkoilmoittautumisia, mutta paikalta ei käännytetä pois tapahtumapäivänäkään ilmoittautuvia.

Eerikkilä Junior Challenge, la 31.8. klo 9-16. Lisätiedot eerikkila.fi