JUTUT

Elli kertoo tarinoita

Forssalainen Elli Lukander ehti laulaa vain alle kahdeksan sekuntia, kun the Voice of Finland -tähtivalmentajien ensimmäiset tuolit jo kääntyivät. Lukander esitti Ääni ratkaisee -osiossa Jenni Vartiaisen hitin Minä ja hän. Tuomaristo ihastui Ellin omaleimaiseen tulkintaan, ja häntä ylistettiin sielukkaaksi tarinankertojaksi.

– Se lämmitti mieltä, sillä sanoituksilla on minulle tärkeä rooli musiikissa. Laulan mieluiten suomeksi ja lauluja, joissa on teksti, jota pääsee tulkitsemaan, Elli Lukander kertoo.

The Voice of Finland -formaattiin hakeminen ei ollut Lukanderille hetken mielijohde, vaan enemmänkin pidemmän ajan kannustuksen tulos.

– Itse asiassa hain ensimmäistä kertaa mukaan 14-vuotiaana, vaikka suositusikäraja olikin 16 vuotta. Tämä taas oli pitkäaikaisen kannustuksen tulos. Sanoin abivuonna, että ellen pääse suoraan opiskelemaan, haen mukaan. Jäin ilman opiskelupaikkaa ja jouduin pitämään lupaukseni.

Avartava välivuosi

Elli Lukander viettää parhaillaan välivuotta, sillä opiskelupaikka OKL:stä ei irronnut ensi yrittämällä.

– Välivuosi on liian usein sellainen mörkö. Omakohtaisesti voin sanoa, että sen voi hyödyntää positiivisestikin. Monille se voi myös tuoda tarvittavaa selkeyttä omasta alasta.

Näin kävi Lukanderille itselleenkin, sillä vielä aiemmin hän uhosi hakevansa opettajankoulutukseen, kunnes tulee valituksi.

– Nyt näyttää siltä, että haen tänä keväänä opiskelemaan puheterapeutiksi. Onneksi mieltään saa aina muuttaa, Elli naurahtaa.

Musiikin suhteen Elli Lukanderilla ei ole koskaan ollut ammatillisia haaveita.

– Olen ollut aina jotenkin äärimmäisen realistinen ajatusmaailmaltani, enkä ole haaveillut musiikista ammattina. Musiikkia voi tietysti hyödyntää monessakin jutussa, mutta en ole haaveillut sen tekemisestä täyspäiväisesti. Haluan pitää sen rakkaana harrastuksena, josta voi ansaita lisätienestiä.

Musiikin suuri rooli

Musiikki on tahdittanut Lukanderin elämää jo pienestä pitäen.

– Ensin muskariin, seitsemänvuotiaana kuoroon, sitten aloitin myös poikkihuilun soittamisen ja iskän (Seppo Lukander) kanssa olen keikkaillut jo ihan pienenä. Muistaakseni aivan ensimmäiset keikkani olivat seurakunnan tilaisuuksia.

Elli Lukander myöntää, että elämään jäisi valtava tyhjiö ilman musiikkia.

– Jotain puuttuisi, ellei musiikkia olisi. Kahden viikon Kyproksen loman jälkeen en ehtinyt edes laukkuja purkaa, kun piti päästä pianon ääreen soittamaan ja laulamaan.

Varsinaisia esikuvia hänellä ei musiikin saralla kuitenkaan ole.

– En ole oikeastaan koskaan fanittanut ketään. Junnu Vainion, Juice Leskisen ja Hectorin musiikki on sellaista, mitä mielelläni esitän keikoilla. Tämän päivän artisteista tykkään paljon Ellinoorasta.

Tasokas kilpailu

The Voice of Finlandin jaksoja esitetään Nelosella torstaisin ja perjantaisin iltakahdeksalta. Lukanderilla ei ole vielä tietoa, milloin hänen seuraava jaksonsa tulee televisiosta.

– Seuraavissa vaiheissa putoaa teoriassa puolet kilpailijoista pois, mutta tähtivalmentajilla on oikeus kaapata toistensa laulajia. Peli on kovaa, sillä eihän siellä kukaan huono ole.

Elli Lukander on saanut esiintymisestään paljon positiivista palautetta.

– Tuntemattomatkin tsemppaavat Kutomolla jumpassa tai Prismassa ostoksilla. Tsempit ja peukut lämmittävät mieltä tosi paljon.

Luetuimmat