JUTUT Loimaa

Elmeri Aulasuo kirjoittaa ylioppilaaksi ja haluaa siinä sivussa auttaa Bisonsia nousemaan Korisliigaan

LoKoKo Bisonsin takamies Elmeri Aulasuo on pelikentällä nopea ja taitava, siviilissä ylioppilaaksi kirjoittava nuori.
Elmeri Aulasuon (keskellä) aika kuluu ylioppilaskirjoituksissa ja Bisonsin peleissä. - Kiireistä on ollut, mutta ihan hyvin yhtälö on toiminut, Aulasuo pohtii.
Elmeri Aulasuon (keskellä) aika kuluu ylioppilaskirjoituksissa ja Bisonsin peleissä. - Kiireistä on ollut, mutta ihan hyvin yhtälö on toiminut, Aulasuo pohtii.

LoKoKo Bisonsin takamies Elmeri Aulasuo muistelee miettineensä noin kymmenvuotiaana, että jokin harrastus pitäisi keksiä.

– Löysin koripalloilun ja siitä pitäen olen harrastanut lajia samassa seurassa samojen kaverien kanssa, Aulasuo kertoo.

Alkujännitystä

Muutama vuosi sitten vielä junnujoukkueessa pelannut Elmeri Aulasuo alkoi saada kutsuja edustusjoukkue LoKoKo Bisonsin harjoituksiin ja peleihinkin.

– Ne ensimmäiset harjoitukset Bisonsin riveissä jännittivät ihan hirveästi. Edelleen jännitän peleissä, mutta nykyisin terveellä tavalla. On mahtavaa kuulua tähän joukkueeseen, Aulasuo sanoo.

Divari 1A:ssa pelaavan Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin toteaa, että henkisesti vahva yksilö pärjää koriksessakin, vaikkei olisikaan kaksimetrinen. Mannelin luonnehtii 175-senttistä Aulasuota todella nopeaksi ja taitavaksi urheilijaksi, joka harjoittelee ammattimaisesti. Pelaaja itse lähestyy asiaa maltillisemmin.

– Roolini oli otteluissa suurempi alkukaudesta, jolloin Matt Gibson oli vielä vamman vuoksi sivussa. Arvioisin, että olen kasvanut pelaajana ja pyrkinyt omalta osaltani auttamaan joukkuetta. Kehittynytkin varmaan olen näiden vuosien aikana.

Nyt Aulasuo pelaa ensimmäistä ehjää kauttaan. Aiemmin nuorelle takamiehelle vaihtopenkki on tullut tutuksi nilkka- ja muiden vammojen myötä.

– Kaiken kaikkiaan meillä menee nyt tosi hyvin, olemme joukkueena entistä yhtenäisempi, ja porukassa on erittäin taitavia yksilöitä.

Bisons on myös nuorten pelaajien joukkue, johon Gibson ja muut kokeneet koripalloilijat tuovat oman panoksensa.

– Nuoruus on vahvuutemme, ja meiltä löytyy myös taitoa. Peli paranee kauden mittaan eikä meillä voi olla muuta tavoitetta kuin nousu Korisliigaan. Sitä myös pidämme todennäköisenä.

Voittoputkessa olevalla Bisonsilla on tämän vuoden puolella jäljellä enää yksi ottelu. Tuolloin Bisons kohtaa vieraissa runkosarjaa johtavan HBA:n. Bisons on nyt sarjataulukossa neljäntenä.

– HBA on ilman muuta vaarallisin vastustaja. Siitä kun saamme voiton, voimme rauhassa jäädä lomalle ja treenaamaan.

Pelitaukoa tulee yli kolme viikkoa.

– Onhan se tosi pitkä tauko, mutta harjoittelemme säännöllisesti palautumistakaan unohtamatta. Uskon, että pelitauko tekee ihan hyvääkin.

Elämä Puistokadulla

Elmeri Aulasuo toteaa käytännössä asuvansa Puistokadun kiinteistössä.

– Kun samassa rakennuksessa on lukio ja liikuntahalli, vietän siellä enemmän aikaa kuin kotonani, keväällä ylioppilaaksi pääsevä Aulasuo sanoo.

Joulua Aulasuo kertoo viettävänsä perinteisellä tavalla.

– Vietän aikaa perheeni, pelaajien ja muiden kavereiden kanssa. Treenaamistakin joululomaan mahtuu paljon.