JUTUT Forssa

Eput ja Suurlähettiläät Holjien vetonauloina – Ohjelma on monipuolista

Holjat tuo Forssan torille nimekkäitä esiintyjiä, paneelikeskustelua ja lastenohjelmaa. Musiikillisia vetonauloja ovat tänä kesänä Eppu Normaali ja harvakseltaan keikkaileva Suurlähettiläät.
Eppu Normaali nousee lavalle Forssan torilla torstaina. Kuva: Esko Tuovinen
Eppu Normaali nousee lavalle Forssan torilla torstaina. Kuva: Esko Tuovinen

Kevyen musiikin festivaali Holjien lippujen ennakkomyynti käynnistyi hyvin. Rannekkeita oli viikonloppuun mennessä myyty jo noin 3500.

– Torstai tullee olemaan kävijämäärältään paras ilta silloin esiintyvän Eppu Normaalin ansiosta, myyntitykki-tittelillä tänä vuonna toimiva Harri Välimaa arvioi.

Tapahtuman liikevaihto pyörii edelleen noin 250 000 euron lukemissa.

– Kiinteät kulut ovat jokseenkin samat kuin ennenkin. Lippujen hinta taas ei voi Forssassa olla nykyistä korkeampi. Seutukunnan yritykset ostavat rannekkeita määrällisesti aiempien vuosien tapaan.

Välimaa toteaa esiintyjäkaartin sellaiseksi kuin organisaatio halusikin.

– Alun perin perjantai-iltana piti olla Raskasta Iskelmää -konsertti, mutta kokoonpano ei vastannut odotuksiamme. Päädyimme siihen ratkaisuun, että yritämme hankkia tilalle jonkin kovan nimen. Suurlähettiläiden kanssa saimme sitten tehtyä sopimuksen, kun ajankohta sopi heille.

Harri Välimaa toteaa Holjien musiikkikattauksen omaankin makuunsa sopivaksi. – Jokaisena iltana on esiintyjiä, joiden musiikkia olen nuorempanakin tykännyt kuunnella, Välimaa kertoo.
Harri Välimaa toteaa Holjien musiikkikattauksen omaankin makuunsa sopivaksi. – Jokaisena iltana on esiintyjiä, joiden musiikkia olen nuorempanakin tykännyt kuunnella, Välimaa kertoo.

Lapsille omaa ohjelmaa

Holjat käynnistyy torstaina.

– Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi avaa tapahtuman klo 19.30. Eppu Normaalin keikka alkaa iltakahdeksalta ja sen jälkeen kuullaan paikallisen TPL & Friendsin hiphoppia, Harri Välimaa kertoo.

Perjantaina puolenpäivän aikaan torilla on eläkeläisjärjestöjen ohjelmaa.

– Illan ensimmäinen esiintyjä on nuorisobändi Kuumaa, jonka jälkeen lavalle astuu Samae Koskisen Korvalääke. Suurlähettiläiden keikka alkaa klo 22.15 Forssan seudun positiivisin -palkinnonsaajan julkistamisen jälkeen. Illan päättää reggaevaikutteista hiphopmusiikkia esittävä Lord Est.

Lauantaina klo 11 lapsia viihdyttää Robin Rekku & Jekkuorkesteri. Tuntia myöhemmin käynnistyy Holja Areena -paneelikeskustelu.

– Mukana paneelissa ovat viiden Forssan seudun kunnan kunnanjohtajat sekä Forssan Yrityskeskuksen toimitusjohtaja Maria Jokinen ja emerituskansliapäällikkö Erkki Virtanen keskustelemassa seutukunnan elinvoimaan liittyvistä asioista. Paneelin juontaa forssalaislähtöinen toimittaja Jussi Kärki.

Illalla esiintyvät tribuuttibändi LeeWings, Aikakone ja Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden Vangit feat. Tommi Läntinen.

– Ruokapalvelut torialueella hoitaa tapahtuman aikana Vesa Raatikainen. Kattaus on monipuolinen, ja ruoka-annoksia on saatavilla myös päiväaikaan. Päivisin torilla on myös Holja Lasten Maailma, jonka järjestävät Raatikainen ja Arto Heino. Tarjolla on pienten ihmisten makuun olevaa toimintaa.

Lipunmyynti portilla alkaa jokaisena iltana klo 18. Lisätiedot ohjelmasta www.holjat.fi