JUTUT Forssa

FHHF tähtää hattutemppuun loppuunmyydyissä tapahtumissa: “Meillä on kova posse kasassa”

Kolmatta kertaa järjestettävä Forssa Hip Hop Fest tarjoaa monipuolisen kattauksen rap-artisteja.
Forssa Hip Hop Festiä järjestävään Hyvä Pojat! -työryhmään lukeutuvat Nicolas Jokinen (vas.) ja Mikko Kallio sekä kuvasta puuttuvat Timo Kallio ja Harri Välimaa.
Forssa Hip Hop Festiä järjestävään Hyvä Pojat! -työryhmään lukeutuvat Nicolas Jokinen (vas.) ja Mikko Kallio sekä kuvasta puuttuvat Timo Kallio ja Harri Välimaa.

Forssa Hip Hop Festiä järjestävä Hyvä Pojat! -työryhmä tavoittelee tälle syksylle eräänlaista hattutemppua eli kolmatta perättäistä loppuunmyytyä tapahtumailtaa.

– Lippujen ennakkomyynti on hyvässä vauhdissa. Esimerkiksi VIP-hintaiset liput myytiin loppuun noin kuukausi ennen tapahtumaa, Nicolas Jokinen kertoo.

Tänä vuonna lavalle nousevat Adi L Hasla, Asa & Band, FAM, Heikki Kuula, Mäkki & OG Ulla-Maija.

– Meillä on kova posse kasassa. Olemme pyrkineet kokoamaan esiintyjäkaartin siten, että jokainen räpin ystävä voi löytää siitä suosikkinsa. Mukana on niin kansallisilta urbaaneilta musiikkilistoilta löytyviä kuin underground-skenestäkin löytyviä räppäreitä.

400 vierasta

Forssa Hip Hop Fest koetaan myös tänä vuonna hyväksi havaitulla Työväentalolla. Ainoastaan tapahtumarunkoon tehtiin muutoksia, sillä aiempina vuosina alkuillasta esiintyneet forssalaisräppärit esiintyivät päätapahtuman sijaan pääsiäisenä järjestetyillä etkoilla.

– Tosin onhan meillä pääesiintyjänä forssalaisen rap-skenen ylpeys ja suunnannäyttäjä eli OG Ulla-Maija. OG Ulla-Maija ei ole hetkeen vieraillut Forssassa esiintymässä, joten tämä on odotettu keikka.

Mainstreamiä tapahtumassa edustavat Adi L Hasla ja Mäkki, kun taas undergroundimpaa menoa tarjoavat Asa & Band, Heikki Kuula ja FAM.

– FAM lopettaa uransa tänä vuonna, joten tätä keikkaa ei kannata missata.

Tapahtuma kasaa yhteen vuosittain 400 hip hopin ystävää eri puolelta Suomea.

– Väittäisin, että puolet kävijöistä on Forssasta ja puolet ulkopaikkakuntalaisia.

Sold out toiveissa

Tänä vuonna tapahtuman lippujen myynti aloitettiin Tiketissä heinäkuussa. Lisäksi lippuja myyvät forssalaiset yritykset Bar Setteri, Optikko Kirkassilmä ja Studio Polkka. Lippujen ennakkomyynti päättyy 11. lokakuuta. Lippuja myydään ovelta samalla 30 euron hinnalla, mikäli niitä on jäljellä, mutta erityistä kiintiötä ovelle ei varata.

– Lippujen hankintaa ei kannata jättää viime tinkaan, jos mielii päästä nauttimaan yhdestä vuoden kovimmasta hip hop -kattauksesta. Tapahtuman vetovoima on yllättänyt meidät todella positiivisesti. Toivon, että sold out -kyltti voidaan lyödä oveen myös tänä vuonna.

Ensi vuoden tapahtumaan työryhmä luo katseensa vasta, kun tämä vuosi on paketoitu.

– Alkuperäinen tarkoitus oli järjestää tapahtuma viidesti, ja katsoa sitten sen jälkeen, jaksaako enää. Mennään nyt kuitenkin vuosi kerrallaan.

Jokisen lisäksi Hyvä Pojat! -työryhmään lukeutuvat myös Mikko Kallio, Timo Kallio ja Harri Välimaa.

Forssa Hip Hop Fest, la 12.10 klo 19–03, Forssan työväentalolla (Kauppakatu 17). K18. Lisätietoa: fhhf.fi.