JUTUT

FoPS-kasvatti Miro rakentaa Liiga-uraa HPK:ssa

FoPS-kasvatti Miro Ruokonen on asettanut tälle kaudelle selvät tavoitteet: vakiinnuttaa pelipaikka HPK:n riveissä ja pysyä ehjänä. Haastatteluhetkellä Ruokonen pelasi lainalla Mestis-joukkue LeKi:n riveissä. Ruokonen ei kuitenkaan näe Mestis-komennuksen olevan huono juttu.

– Tärkeintä on, että pääsen pelaamaan säännöllisesti, enkä joudu pelkästään katsomosta seuraamaan HPK:n pelejä. Maajoukkuetaukoon asti olin Liiga-joukkueen mukana ja siltä osalta kausi on lähtenyt hyvin käyntiin, 3+2 tehot tällä kaudella (tilanne 4.12.) HPK:ssa iskenyt Ruokonen sanoo.

68 ottelua Liigassa pelanneen Ruokosen rooli on ollut toistaiseksi alemmissa kentissä.

– Ei minulta vielä hirveästi pisteitä odoteta, vaan enemmän hyvää kahden suunnan pelaamista. Tavoitteena on tietenkin nousta jossain vaiheessa kärkiketjuihin ja tiedän myös pystyväni siihen, Ruokonen toteaa.

 

Ruokonen siirtyi Hämeenlinnaan vuonna 2011 FoPS:sta. Urapolku on ollut hyvin samanlainen kuin isä-Miikalla, joka myös siirtyi HPK:hon FoPS:sta, mutta vain 23 vuotta aiemmin. Miikka Ruokonen pelasi HPK:ssa 16 ottelua. Uran aikana tilille kertyi kunnioitettavat 111 SM-liiga -ottelua yhteensä kolmessa eri seurassa sekä kolme Ranskan mestaruutta.

Isä toimi Miron valmentajana juniorivuosina FoPS:ssa ja tällä hetkellä Miikka valmentaa 08-ikäluokkaa.

– Pikkuveljeni Joacim pelaa iskän valmennuksessa ja yritän antaa Joacimille jotain pieniä vinkkejä pelaamiseen. Käymme talvisin ulkojäillä pelailemassa ja ihan hyvä pelaaja sieltä on tulossa, Ruokonen paljastaa.

21-vuotias Ruokonen käy Forssassa vähintään kerran viikossa ja Hämeenlinnan läheinen sijainti olikin yksi tärkeimmistä syistä seuraa valitessa.

– Kiva saada aina muutakin ajateltavaa kuin jääkiekko. Kotona käyminen on siihen hyvä keino.

 

Uransa suurimmiksi kohokohdiksi Ruokonen valitsee ensimmäisen Liiga-ottelunsa, joka koitti joulukuussa 2015. Siitä lähtien Ruokonen on kuulunut Kerhon vakiokalustoon. Toiseksi tähtihetkekseen Ruokonen mainitsee Venäjän Omskissa pelatun Junior Club World Cupin, josta HPK:n A-juniorit nappasivat hopeaa yli 10 000 katsojan edessä.

Hauskin muisto sijoittuu FoPS:n vuosille.

– Olimme jossain turnauksessa Tshekissä ja kapteenimme Eetu Moberg tuli koppiin hiustenleikkuukoneen kanssa. Sitten kaikki vain leikkasi päänsä kaljuksi. Olimme ennen reissua kasvattaneet kaverini Suomisen Samun (pelaa nykyisin Tutossa Mestistä) kanssa takatukat ja tulimme matkalta kotiin sitten ilman tukkaa. Kyllä vanhemmat ihmettelivät!

Mitään erityistä syytä tukkien leikkaamiselle ei ollut.

– Joukkueemme hyvä yhteishenki mahdollisti tällaisen tempauksen. Vain pari pelaajaa ei suostunut luopumaan tukastaan, Ruokonen hymyilee.

Tukka lyheni uudelleen tänä vuonna, kun Ruokonen suoritti kesällä varusmiespalveluksen Urheilukoulussa. HPK:sta samassa saapumiserässä olivat Ruokosen lisäksi muun muassa Emil Larmi ja Teemu Turunen.

– Intti oli opettavainen kokemus. Välillä oli vähän huonoja päiviä, kun olimme metsässä ja välillä hyviä. Pääsimme treenaamaan Vierumäellä ja aika meni äkkiä.

Armeijan tiukat aikataulut eivät häirinneet urheilijan arkea liialti.

– Urheilijan elämää pystyi elämään, mitä nyt metsäleirit vähän häiritsivät rytmiä, Ruokonen pohtii.