JUTUT Forssa

Forssalainen hip hop -yhtye TPL julkaisi uuden singlensä – EP tulossa loppukesästä

TSMD on forssalaisen hip hop -yhtye TPL:n ensimmäinen single loppukesästä julkaistavalta Koti-EP:ltä.
Mikko Kallion (vas) ja Nicolas Jokisen kesä huipentuu keikkaan Holjilla ja EP:n julkaisuun.
Mikko Kallion (vas) ja Nicolas Jokisen kesä huipentuu keikkaan Holjilla ja EP:n julkaisuun.

“Sun pitää duunejas fiilaa,

Piirrä ite omaa viivaas,

Älä omii ideoitas dissaa,

Vaan tee sitä mistä diggaat…”

 

TSMD eli Tee Sitä Mistä Diggaat toimii ohjenuorana TPL-kaksikon elämässä.

– Itselläni se on ainakin eräänlainen motto. Jos miettii liikaa, mitä muut ajattelee, niin ei se ole omaa juttua, vaan muiden miellyttämistä, Nicolas Jokinen kuvailee.

– Pitää uskaltaa lähteä kokeilemaan vieraita ja tuntemattomiakin juttuja, sillä kokeilematta jättäminen voi harmittaa tulevaisuudessa, Mikko Kallio jatkaa.

TSMD on TPL:n ensimmäinen Spotify-julkaisu sitten Tästä ikuisuuteen -debyyttialbumin, joka ilmestyi vuonna 2017. Biisi on aivan erilaista TPL:ää kuin aiemmat kappaleet.

– Mielestäni se on paras biisi mitä me ollaan vielä koskaan tehty, Jokinen toteaa.

– Kahdessa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon. Tämä näkyy niin kappaleissa kuin miehissäkin, kaksikko kuvailee.

 

Pääset kuuntelemaan TSMD-kappaleen joko alta tai tästä linkistä.

Koskettavia teemoja

Pari viime vuotta Jokinen ja Kallio ovat seuranneet kotimaista hip hop -kenttää pääosin tapahtumatuottajien roolissa. Tämä on ottanut aikaa ja energiaa musiikin tekemiseltä.

– Kevät 2019 on kuitenkin ollut poikkeuksellinen, sillä biisejä on alkanut syntyä ja studiotyöskentelykin on ollut mielekkäämpää kuin ennen. Tämä johtuu miltei kokonaan siitä, että tuotantopuoli niin biittien teon, miksauksen kuin masteroinninkin suhteen on siirretty taitavampien ihmisten käsiin, TPL kertoo.

He uskovat, että tuotannon ulkoistaminen on syventänyt enemmän omaa luovuutta.

– Ensimmäinen albumi oli iso rutistus ajallisesti, kun tehtiin kaikki alusta loppuun itse. On helpottavaakin, ettei tarvitse ottaa koko palettia haltuun, vaan voi keskittyä olennaiseen ja artistina kehittymiseen, Mikko Kallio kuvailee.

Tulevan EP:n miksauksista on vastannut Teemu Tavén ja masteroinnista Kalle Kaunisto, biittejä on työstänyt useampi eri taho. Esimerkiksi jo julkaistun TSMD:n taustoista vastasi Mikke Neuvonen aka M89. Lyriikat ovat yhä Kallion ja Jokisen omaa käsialaa.

– Tulevalla EP:llä on aiheeltaan syvällisempää lyriikkaa, jopa sivaltavan koskettavia ja henkilökohtaisia teemoja, Kallio kuvailee.

Vierailija joka raidalla

EP:n jokaisella raidalla on mukana vierailija. TSMD:n fiittaajaksi valikoitui Jokioisilta lähtöisin oleva Mirella Timonen.

– Mirella naulasi biisin yhteen. Todella kova veto, Jokinen kiittelee.

Muista vierailijoista artistit suostuvat paljastamaan toistaiseksi vain yhden.

– Turkka Mali lähti innolla mukaan. On törkeän siisti kunnia saada vanha tekijä mukaan, Kallio fiilistelee.

EP:n toinen single, Levottomat kädet, julkaistaan heinäkuun aikana. Kolmas single on tarkoitus saada ulos ennen keikkaa Forssan Holjilla.

– Siitä tulee paras live ikinä. Toiveissa on tehdä siitä sellainen forssalainen megakonsertti ja saada samalle lavalle suuri määrä fiittaajia mukaan, miehet suunnittelevat.

Viisivuotista taivaltaan juhliva TPL tekee juttuaan enemmän harrastuspohjalta ja rakkaudesta lajiin.

– Tietysti pidetään portit auki, eikä mitään poissuljeta, mutta päivätyössä käyvinä, voimme antaa tälle jutulle aika marginaalisen panoksen. Tosin parasta on se, että voi tehdä tätä ilman taloudellisia paineita – tehdä just sitä mistä diggaa, Mikko Kallio päättää.