JUTUT Forssa

Forssalaisduo johdattaa kuulijat uudella singlellään aavekaupunkiin – Videolla ruumisauto ja paikallisia maisemia

2 Berries on Ulla Hakamäen ja Teemu Rantasen tammikuussa 2018 perustama duo.
Ulla Hautamäen ja Teemu Rantasen uudella musiikkivideolla menopelinä nähdään ruumisautona 1980-luvulla toiminut ajoneuvo.
Ulla Hautamäen ja Teemu Rantasen uudella musiikkivideolla menopelinä nähdään ruumisautona 1980-luvulla toiminut ajoneuvo.

Forssalaisduo 2 Berries on julkaissut uuden Aavekaupunki-singlen YouTube-videona.

– Sanoituksemme ovat tyypillisesti hyvin tulkinnanvaraisia. Jokainen voi mieltää ne omalla laillaan. Ei niihin ole yhtä oikeaa selitystä, Ulla Hakamäki kuvailee.

– Meillä ei ole sellaista selkeää tarinankerrontaa kuin Ultra Bralla, Teemu Rantanen naurahtaa.

2 Berries julkaisi debyyttisinglensä helmikuussa. Duolle oli selvää, että Aavekaupunki tulisi olemaan vuorossa seuraavaksi.

– Aavekaupunki sai ensiesityksensä yksityiskeikalla viime syksynä. Lisäksi esitimme sen Radio Hämeessä, jonne meidät kutsuttiin vieraiksi maaliskuussa. Oli muuten jännä paikka, kun punainen valo syttyi, Teemu Rantanen kertoo.

Laulun sävellys on Rantasen, ja lyriikan sekä sovituksen duo on hionut yhteistyössä.

Selkeät visiot

Singleä varten duolla oli selvät sävelet musiikkivideosta, joka kuvattiin syyskuun alussa.

– Käsikirjoitus syntyi yhdessä. Meillä oli selkeät visiot, missä haluamme kuvata ja mitä haluamme kuvata, Ulla Hakamäki kertoo.

Videolla käväistään muun muassa Kutomon, Kehräämön ja Saaren kansanpuiston maisemissa. Kaksikkoa kuljettaa Teemu Rantasen vanhan työkaverin Jani Kemppaisen omistama Dodge Polara Station Wagon vuosimallia 1967.

– Auto on toiminut 1980-luvulla forssalaisen hautaustoimisto Sarasmäen ruumisautona, Rantanen tietää.

Jani Kemppainen tekee musiikkivideolla myös cameoroolin auton kuljettajana.

– Hieman hän mietti asiaa, mutta oli kyllä huikea ilmeettömänä kuljettajana, Rantanen toteaa.

Seuraavaksi juomalaulu

Videolla kuvataan luopumisen symboliikkaa monella tapaa.

– Esimerkiksi videon alussa minulla on ruusukimppu, mutta matkan aikana ne vähenevät kahteen, jotka sitten jätän lopulta laineiden viemäksi, Ulla kertoo.

Videon kuvauksesta vastaavat Mikko Tammiranta ja Sebastian Sillstén sekä Timo Åberg ilmakuvausten osalta.

– Kuudessa tunnissa kuvaukset saatiin pakettiin, ja meillä oli sen suhteen mieletön tuuri, sillä kaksi minuuttia niiden päättämisen jälkeen alkoi kaatosade, duo muistelee.

Seuraavaksi duo suunnittelee lähtevänsä studioon ensi vuoden puolella. Kaksikolla on valmiita lauluja pöytälaatikossa noin kymmenkunta.

– Seuraavana äänitysvuorossa on ainakin Villi kylä -niminen juomalaulu, johon yleisö osallistui innolla Hakkapeliitta-ravintolan keikallamme viime keväänä.

Katso alta Duo 2 Berriesin Aavekaupunki-musiikkivideo:

Luetuimmat