JUTUT Forssa

Forssalaisperhe suuntaa jouluksi Thaimaan lämpöön – Joulumielen voi löytää myös kaukana Suomesta

Lintulan ja Stenholmin perhe viettää joulua tuhansien kilometrien päässä Suomesta.
Lintulan ja Stenholmin perheelle joulussa tärkeintä on yhdessäolo ja turhan hössötyksen välttäminen.

Forssalaisen kerrostaloasunnon on vallannut perinteinen joulu. Suuret joulupallot oksilleen saanut joulukuusi on koristanut olohuonetta jo marraskuusta lähtien. Ikkunassa joulutähti-valo tuikkii kutsuvasti lämpöä sisäpihalle. Huoneen nurkkaan on ilmestynyt tonttuovi 2-vuotiaan Benjaminin iloksi.

Joulupukki tuo lahjat jo viikkoa ennen jouluaattoa. Syy punanutun aikaistettuun vierailuun on Elli-Noora Stenholmin, 25, ja Matias Lintulan, 26, perheen erilainen joulu kaukana Thaimaan lämmössä.

– Olen kunnon jouluhössöttäjä. Huolimatta siitä päädyimme varaamaan joulureissun Krabille, sillä halusimme ottaa kunnon irtioton arjesta, Stenholm sanoo.

Vaikka perhe viettää joulunsa tuhansien kilometrien päässä Suomesta, jouluaattoa juhlitaan läheisten ympäröimänä. Mukaan matkalle lähtevät myös Stenholmin vanhemmat Ossi ja Ulla-Maija sekä Lintulan vanhemmat Maritta ja Pentti.

– Tärkeintä joulussa on kiireettömyys ja yhdessäolo. Ne luovat joulutunnelman, eivät pelkästään koristeet ja perinneruoat, Lintula pohtii.

Lomalle lapsen kanssa

Krabi on perheelle tuttu kohde, sillä he viettivät joulunsa siellä jo vuonna 2014, ennen Benjaminin syntymää. Matkakohteena Krabi on Stenholmin mukaan juuri sopiva paikka aktiiviselle, lomailevalle perheelle, sillä se on yhdistelmä rauhallista luontoa ja monipuolisia vapaa-ajan aktiviteetteja.

Tuleva reissu ei aiheuta perheessä jännitystä tai stressiä, sillä Benjamin on ollut lentokoneessa ja ulkomailla aiemminkin.

– Kun lähtee lapsen kanssa matkalle, kaikki täytyy käydä läpi paljon tarkemmin. Mukaan täytyy myös varata runsaasti tekemistä pitkille lennoille sekä vanhemmille tavallista pitempi pinna, perheen äiti naurahtaa.

Aiempien lomareissujen perusteella perheelle on muodostunut positiivinen käsitys siitä, miten lapsiin lomakohteissa suhtaudutaan.

– Lapset huomioidaan paremmin ja heihin suhtaudutaan ystävällisemmin ulkomailla kuin Suomessa. Huomasimme tämän piirteen viime lomareissulla ollessamme Turkissa, Lintula jatkaa.

2-vuotias Benjamin koristelee kuusta innolla ennen lomamatkalle lähtöä Matias-isän avustuksella.

Jouluperinteet kunniaan

Vaikka tänä vuonna Lintulan ja Stenholmin perhe ei vietä jouluaattoa perinteisissä merkeissä, tutut joulutraditiot, kuten lahjojen avaaminen, suoritetaan ennen matkaa. Joulua pakoon Thaimaan maisemissa ei kuitenkaan täysin pääse, sillä edellisellä lomareissulla turistien joulunvietto oli huomioitu esimerkiksi tavallista runsaammilla buffetpöydillä.

Tulevat joulut perhe on päättänyt viettää Suomessa, sillä he haluavat tarjota Benjaminille sellaisia lapsuuden jouluja jouluperinteineen, joita myös he itse ovat saaneet kokea. Stenholmin ja Lintulan mukaan joulu on saanut lapsen myötä aivan uuden merkityksen.

– Benjaminin syntymän jälkeen joulu on saanut lisää painoarvoa, sillä se on erityisesti lasten juhla. Tuntuu, kuin saisi elää nyt omat lapsuuden joulut uudestaan, vanhemmat summaavat.

Luetuimmat