JUTUT Forssa

Forssalaistaustainen Joel Judah julkaisee debyytti-EP:nsä: “Jokaisen artistin villi unelma olisi kuuma kesäpäivä ja Ruisrockin rantalava”

Kun aiemmat projektit kariutuivat motivaation tai ajan puutteeseen, päätti Joel Järvinen ottaa ohjat omiin käsiinsä. Soolo-EP:n suunnittelu alkoi toukokuussa, ensimmäinen biisi on jo ulkona.
Joel Judahin unelma on Ruisrockin rantalava. Haaveilun sijaan nyt on aika keskittyä musiikin tekemiseen. Kuva: Taika Oja

Joel Judah eli Joel Järvinen julkaisee debyytti-EP:nsä biisi kerrallaan.

1. marraskuuta julkaistiin menevä esikoissingle Mess ja rauhallisempi tunnelmapala Corner on ilmestymässä vielä marraskuun puolivälin tuntumassa.

– EP:n nimi paljastuu vasta lopuksi, kun kaikki kappaleet on julkaistu. Biisejä on yhteensä viisi, joista kahteen tulee myös musiikkivideo. Musiikkini, ja siten myös EP:n yleissoundi, putoaa johonkin indie-popin ja pop-rockin välimaastoon, Joel Järvinen kuvailee.

Järvinen kokeilee musiikissaan mielellään uusia asioita ja sotkee eri musiikkityylejä keskenään, unohtamatta kuitenkaan erityistä punaista lankaa.

– Eli paljon vokaaleja ja oikeita instrumentteja.

Sävellyksistä ja lyriikoista Järvinen vastaa itse.

– Kappaleiden aiheet vaihtelevat biisin ja fiiliksen mukaan. Esimerkiksi yksi EP:n biisi kertoo itsensä löytämisestä ja toinen taas kuvaa ajatuksiani omasta luomisprosessistani. Välillä ammennan juttuja omasta elämästä, välillä kerron fiktiivistä tarinaa. On ollut hienoa tehdä musiikkia vain fiilispohjalta, jumittumatta mihinkään tiettyyn genreen tai muottiin.

Mutkatonta yhteistyötä

Osan EP:stä Järvinen on äänittänyt Helsingissä, osan kotikaupungissaan Forssassa. Perkussioiden suunnittelussa ja äänittämisessä hänellä on ollut apuna TPL:stä tuttu Mikko Kallio.

– Mikko on ollut muutenkin vahvasti mukana ja auttavana kätenä tässä projektissa, muun muassa grafiikan kanssa.

Kappaleiden miksauksen ja masteroinnin on hoitanut Kalle Kaunisto.

– Kallen kanssa ollaan yhdessä hiottu kappaleita ja EP:n yleistä soundia, ja yleensä Kallen loistavat visiot löytää tiensä kappaleen lopulliseen versioon. Yhteistyö Mikon ja Kallen kanssa on ollut jopa pelottavan mutkatonta, joten mikäs tässä on tehdessä.

Aloittelevan artistin taustalta löytyy myös paljon muuta tukijoukkoa.

– Mukana on vielä lukematon määrä korvapareja, joille kappaleita on syötetty etukäteen testausmielessä sekä uskomaton määrä ystäviä ja läheisiä, jotka ovat tukeneet koko projektin ajan, Järvinen kiittelee.

Musiikin vuoksi

Toisinaan Joel Judah ammentaa tekstejä omasta elämästään, toisinaan hän kertoo fiktiivistä tarinaa.

Musiikin suhteen Joel Judah haluaa edetä biisi kerrallaan.

– Kyllähän varmaan jokaisen artistin villi unelma olisi se kuuma kesäpäivä ja Ruisrockin rantalava. Tällä hetkellä haluan kuitenkin vain tehdä ja julkaista musiikkia, koska se tuntuu hyvältä. Musiikki on minulle tapa ilmaista itseäni ja samalla purkaa stressiä.

Seuraavaksi Joel Judah nousee lavalle 24.11. ravintola Vanhassa Värjärissä. Saman illan aikana lavalle hyppää myös rap-artisti Pono.

– Käydään Mikon (Kallio) kanssa soittamassa hieman epävirallinen akustinen keikka Loimijoen Liekkien 10-juhlakauden pikkujouluissa. Vaikka kyseessä on epävirallinen keikka, niin eiköhän sieltä muutama kappale kuulla myös Joel Judahin tuotantoa. Tulee varmasti erittäin siisti ilta.

Joel Judah

Joel Järvinen

Kotoisin Forssasta, asuu Helsingissä.

Soitti klassista pianoa 10 vuotta Lounais-Hämeen musiikkiopistossa. Laulun ja muiden instrumenttien saralla täysin itseoppinut.

Vaikutti Forssan seudulla mm. Gyro-yhtyeessä.

Esikoissingle Mess julkaistiin 1.11.2018.

FB & IG: JoelJudahOfficial. Musiikkia kuunneltavissa mm. Spotifyssa.