JUTUT Forssa

Forssan ajanvietekartta kätkee sisälleen kesäkivaa lapsiperheille

Ajanvietekartta kätkee sisälleen kesäkivaa lapsiperheille.
Iloisen värikäs kartta kutsuu seikkailemaan.
Iloisen värikäs kartta kutsuu seikkailemaan.

Forssan kaupunki on julkaissut kesäksi lasten ajanvietekartan.

– Siihen on kasattu erilaisia kesätärppejä lapsiperheille. Kartta toteutettiin yhteistyössä Vesihelmen, liikennepuiston ja museon kanssa, matkailusihteeri Mari Noromies-Wahl kertoo.

Kesäkartta keskittyy pääosin Forssan keskusta-alueen tarjontaan.

– Aikataulu oli nopea ja resurssit rajalliset, joten kartalta puuttuu kohteita. Tarkoitus on kasata laajempi ja kattavampi versio myöhemmin.

Kartasta on otettu 5 000 kappaleen painos, ja sitä jaetaan eri kohteisiin paikallisesti.

– Matkailuinfossa sille ainakin on tarvetta. Esimerkiksi päiväkävijä saattaa tiedustella puuhaa muutamaksi tunniksi lasten kanssa. Turistien lisäksi kartta palvelee myös paikallisesti perheitä ja isovanhempia, jotka haluavat viettää kesäpäivää lasten ehdoilla.

Kartalle on listattuna muun muassa keskustan alueen leikkipuistoja, kaupunkipuiston maisemareitti, Talsoilan frisbeegolf-park, Kehräämö museoineen ja kirjastoineen sekä liikennepuisto ja Vesihelmi. Kartan ohessa on myös kohteiden kesäaukioloaikoja.

– Liikennepuisto on taas avautunut tälle kesälle. Puisto on hyvin suosittu ja sen kävijämäärät kasvavat vuosittain. Heinämessuilla julistamme liikennepuistolle nimikilpailun.

Matkailuinfo Kauppatorilla

Kauppatorilla matkailun neuvontapisteessä Hanna-Mari Ristimäki palvelee asiakkaita kesäkuun alusta elokuun puoliväliin.

– Kauppatorin matkailupiste on avoinna tiistaista lauantaille. Aukioloja on räätälöity niin, että toripäivisin päivystetään pidempään ja keskiviikkoisin ja perjantaisin suljetaan aiemmin, jolloin Hanna-Mari pääsee vierailemaan seudun kesäkohteissa ja -tapahtumissa, ja tuottamaan sisältöä sosiaaliseen mediaan.

Tapahtumien puitteissa kesä vaikuttaa vilkkaalta.

– Odotamme mukavaa matkailukesää. Viime kesän helteet taisivat paikoin uuvuttaa ihmiset, eikä se näkynyt aina myönteisesti tapahtumien kävijämäärissä.

Luetuimmat