JUTUT Forssa

Forssan Alun Jenna Toivonen odottaa kevään koitoksia: ”Kuka tahansa voi sen mitalin napata – myös me”

Urjalalaislähtöinen Jenna Toivonen vaihtoi yksilölajit joukkueurheiluun.
20-vuotias Jenna Toivonen pelaa naisten Korisliigaa kolmatta kautta. Tunnollisen treenaajan vahvin osa-alue on tällä hetkellä heittäminen.

Forssan Alun naisten edustus pyrkii peli peliltä varmistamaan paikkansa pudotuspeleissä ja mahdollisesti jopa mitalikamppailuissa.

– Tämän vuoden naisten Korisliiga on kyllä niin tiukkaa ja tasaista ja pelit menee koko ajan ristiin, että kuka tahansa voi sen mitalin napata – myös me, Jenna Toivonen uskoo.

Jenna Toivonen pelaa kolmatta kautta Forssan Alun edustuksessa.

– Taso on kova ja jokaisessa pelissä pitää antaa kaikkensa, koska vastassa on aina taitavia pelaajia.

Yhteisöllisyys vei voiton

20-vuotias laituri on Forssan Koripoikien kasvatti.

– Tosin ensimmäistä kertaa koripalloon koskin Urjalassa. Vuosi taisi olla 2007, kun Urjalassa oli vielä joukkue ja sinne sai mennä kokeilemaan. Joukkue ei pysynyt kauan kasassa, kun valmentaja lähti tyttärensä kanssa Forssaan. Hetken aikaa olin pelaamatta, kunnes kyseinen valmentaja kysyi tahdonko lähteä Forssaan kokeilemaan, ja sillä tiellä olen edelleen.

Toivonen harrasti pitkään yleisurheilua SM-tasolla koripallon ohella, mutta lopulta joukkueurheilu vei voiton.

– Yleisurheilussa olin yksin kilpailupaikalla, mutta koripallossa on joukkue koko ajan mukana kannustamassa ja tukemassa, Jenna Toivonen perustelee valintaansa.

Perhe tukena

Junnuvuosilta kolmanteen kauteen naisten ykkössarjassa on mahtunut yhtä ja toista – uusia ystäviä ja hienoja kokemuksia mutta joskus myös loukkaantumisia ja vastoinkäymisiäkin.

– Kaikki ne kuuluvat harrastamiseen. Hienoimpia hetkiä on varmaankin onnistumiset ja kaikki mistä saa lisää itseluottamusta. Koris on myös kasvattanut minua ihmisenä paljon.

Vastapainoksi urheilulle Toivonen mainitsee perheen ja ystävät.

– Isoveljeni on aina seurannut kehitystäni ja tsempannut minua tosin paljon eteenpäin koriksessa ja elämässä muutenkin. Ja tietysti pakko kiittää vanhempia, jotka jaksoivat kuskata minua Urjalasta Forssaan melkein joka päivä ja sitä kautta mahdollistivat tämän harrastuksen.

Koripallo prioriteettina

Forssassa kolme vuotta asunut Jenna Toivonen valmistui Forssan Yhteislyseosta keväällä 2017. Lukion jälkeen hän suoritti liikunnanohjauksen peruskurssin Eerikkilän urheiluopistolla.

– Jatko-opiskelupaikka ei ole vielä tärpännyt, mutta keväällä on taas uusi yritys. Haen Jyväskylän yliopistoon liikuntapedagogiikkaa lukemaan ja Vierumäelle liikunnanohjaajan (AMK) opintoihin. Myös fysioterapeutin opinnot ovat alkaneet kiinnostaa.

Ajan salliessa Toivonen työskentelee Autokeitaalla.

– Koripallo vie oikeastaan kaiken aikani ja se on elämässäni pääprioriteetti tällä hetkellä. Työnantajan kanssa olen saanut sovittua vuorot niin, että pääsen osallistumaan treeneihin ja peleihin.

Lähitulevaisuuden tavoitteeksi Toivonen mainitsee muun muassa peliajan vakiinnuttamisen ja koripalloilun jatkamisen mahdollisista opinnoista huolimatta.

FoA vs. Kouvottaret, ke 13.2. klo 18.30, Feeniks.