Petteri Luukkalalla ja Tony Gianlucalla on monia suunnitelmia ravintola-terassi Katon varalle.
JUTUT Forssa

Forssan kattoterassi muuttuu ympärivuotiseksi ravintolaksi – ”Meillä on terassikelit joka päivä”

Miltä kuulostaisi höyryävä glögimuki viltin alla tai gourmet-lihapulla-annos viinibaarissa?

Enää forssalaisten ei tarvitse odottaa terassin aukeamista vappuun, vaan takarajana on itsenäisyyspäivän aatto, jolloin ovensa avaa uudistunut ravintola-terassi Katto.

– Meillä on terassikelit joka päivä, yrittäjä Tony Gianluca lupaa.

Tony Gianluca on vuokrannut entisen Tequila Sunrise -terassin tilat Jethro RostedtiIta viiden vuoden sopimuksella.

– Olemme remontoineet yläkertaan tasokkaan 60-paikkaisen ruokaravintolan. Forssassa ruokatarjonta on ollut vähän suppeaa ja tällaiselle paikalle on ollut tilausta, Gianluca toteaa.

Viiden vuoden suunnitelma

Forssalaisten kulinaristien toiveet täyttyvät, sillä ravintolan ruokapuolesta vastaa Bistro 54 -kesäkeittiön takaa tutut Luukkalan veljekset.

– Asiakkaamme ovat paljon kyselleet ympärivuotisen ravintolan perään, ja sitä on pohdittu jo pidempään. Nyt ei tarvitse enää miettiä, mitä sitä tekisi talviaikaan – tässä on suunnitelma seuraavalle viidelle vuodelle, Petteri Luukkala summaa.

Petterin veli Mikko Luukkala suuntasi talveksi Aasiaan ja viime kesänä ravintolassa työskennellyt poikien äiti Ulla Luukkala puolestaan työskentelee talvikauden Ylläksellä.

– Saan avukseni kaksi hyvää työntekijää. Mukana on myös paikallinen, arvostettu kokki, Luukkala mainitsee.

Ravintolan menu on uudistunut kesältä.

– Esimerkiksi burgereita löytyy, mutta uutuutena olen suunnitellut ravintolaan gourmet-lihapulla-annoksia. Lihapulla-viinibaarit ovat tällä hetkellä ruokamaailmassa IN.

Lihapullabaarin valikoima tulee vaihtelemaan.

– Tavoitteemme on, että jengi haluaa tulla joka viikko testaamaan uutuudet. Mukaan pysyväksi vaihtoehdoksi tulee myös falafel.

Glögiä tähtitaivaan alla

Terassille asiakkailla on myös vapaa pääsy ympäri vuoden. Ilmalämpöpumput takaavat, että se on mahdollista hyisempäänkin aikaan.

– Nyt tarjotaan ihan erilaisia terassikokemuksia, Gianluca sanoo.

– Viltin alla voi nautiskella vaikka lämpimän glögin, Luukkala ehdottaa.

– Tänne tulee avajaisiksi myös nelimetrinen, valkoinen joulukuusi, Gianluca jatkaa.

– Kalusteet menevät vaihtoon sitten kevätkaudeksi, Gianluca kertoo.

Ravintola-terassi Katto on auki keskiviikosta sunnuntaihin. Avajaisia vietetään ke 5.12. klo 16 alkaen.