Forssa

Forssan poliisin muutto kaupungintalossa vapautuviin tiloihin torpattiin

Muutto Murrontieltä kaupungintalolle olisi Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäen mukaan ollut palveluiden ja poliisin toiminnallisten tarpeiden näkökulmasta järkevää. Kuva: Lassi Puhtimäki
Muutto Murrontieltä kaupungintalolle olisi Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäen mukaan ollut palveluiden ja poliisin toiminnallisten tarpeiden näkökulmasta järkevää. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan poliisiaseman uudeksi osoitteeksi kaavailtiin kaupungintalosta Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymältä vapautuvia tiloja.

– Meillä tosiaan oli yhdessä Senaatin ja poliisihallituksen kanssa tällaisia suunnitelmia, ja asiaa selvitettiin yhdessä Forssan kaupungin kanssa, Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki kertoo.

Koskimäki toteaa niin kaupungin kuin asukaspalautteenkin tukeneen hanketta.

– Hiljattain poliisihallituksesta kuitenkin ilmoitettiin, että valtion toimitilastrategian mukaan peruskorjauskohteissa pitää vuokrana maksettavat korjauskustannukset kuolettaa kymmenessä vuodessa. Samoin todettiin, ettei Hämeen poliisilla ole pakottavaa tarvetta uudelle toimitilalle. Asia on nyt siirretty harkinnanvaraisiin hankkeisiin näillä perusteilla.

Koskimäki sanoo Forssan poliisin pärjäävän nykyisissäkin tiloissaan Murrontiellä.

– Mutta ajattelimme asiaa asukkaiden palvelun, poliisin toiminnallisten tarpeiden ja viranomaisyhteistyön näkökulmasta siten, että muutto kaupungintalolle peruskorjaustöiden jälkeen olisi ollut erinomainen asukaslähtöinen ratkaisu. Nyt asia on siis valitettavasti jäissä.

FSHKY keskittää

Forssan kaupungintalon katutasosta vapautuu runsaasti tilaa, kun perhesosiaalityö, lastensuojelu ja aikuissosiaalityö siirtyvät maaliskuussa Forssan sairaalaan.

– Muutto on hyvä asia, sillä sen myötä kuntayhtymän toiminnot ovat lähellä toisiaan. Pääterveysaseman entisissä työterveyshuollon tiloissa toimii jatkossa mm. perheneuvonta ja neuvola. Lasten psykiatria toimii sairaalassa, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän perhepalveluiden palvelualuejohtaja Riikka Lammintausta-Mäkelä kertoo.

Sairaalassa uusien toimintojen myötä joudutaan tekemään fyysisiä muutostöitä.

– Asiakasvastaanotto ja toimistotyö ovat osa-alueita, jotka edellyttävät jonkinasteista remontointia.