JUTUT Forssa

Forssan Prisma-keskuksen joulutorin tuottoa ohjataan lapsille – Miehille tarjolla on äijäparkki

Kahden forssalaisen leijonaklubin organisoiman hyvän mielen joulutorin tuottoa ohjataan jälleen lasten ja nuorten toimintaan.
Riikka Andersson ja Keijo Wääri täyttivät myyntipöytiä joulutorin avajaisten alla.
Riikka Andersson ja Keijo Wääri täyttivät myyntipöytiä joulutorin avajaisten alla.

LC Forssa Jokivarsi järjesti omin voimin ensimmäisen Hyvää läheltä – Hyvää lähelle -joulutorin kaksi vuotta sitten.

– Tuolloin myyjiä oli torilla noin neljäkymmentä. Viime vuonna myyjien määrä tuplaantui, ja tuolloin järjestimme joulutorin yhdessä LC Forssa Wahrenin kanssa kuten tälläkin kerralla, LC Forssa Jokivarren tiedottaja Keijo Wääri kertoo.

Klubit jatkavat yhteistyötään tänäkin vuonna, ja nyt myyjiä on lähes sata.

– Viime vuonna kassakone kilisi noin kymmenentuhatta kertaa, ja liikevaihto oli noin 95 000 euroa.

Tapahtuman tuotto menee aiempien vuosien tapaan seudun lasten ja nuorten hyväksi.

– Päätämme hyväntekeväisyyskohteesta sitten, kun näemme, minkä verran jaettavaa on, LC Forssa Jokivarren presidentti Merja Isotalo kertoo.

Sata myyjää

Pääosa myyjistä on Forssan seudulta ja lähialueilta.

– Myyjien ei tarvitse tehdä muuta kuin toimittaa tuotteensa paikalle. Me asettelemme ne myyntipöydille, hoidamme myyntiä ja kassaa, täytämme pöytiä, pidämme siisteyttä yllä ja ilmoitamme myyjälle, jos jotakin tuotetta tarvitaan lisää, joulutorin talkooporukkaan kuuluva Riikka Andersson luettelee.

Andersson toteaa joulutorin hyvän mielen joulukaupaksi, jossa hinnat ovat kohtuullisia, ja myyjä saa asianmukaisen korvauksen tuotteestaan.

– Tarjolla on vaikka mitä yrtti- ja marjatuotteista käsitöihin ja taontatuotteisiin, lampaantaljoista leivonnaisiin, juustoihin, glögeihin, kynttilöihin ja koristeisiin. Viimeisellä viikolla myyntiin tulee myös joululaatikoita.

Joulutorin tiloissa on lapsiparkin ohella äijäparkki. Järjestäjät eivät tuota oheisohjelmaa, mutta muiden toteuttamana sellainen otetaan ilomielin vastaan.

– Esiintymään saa tulla, jos tykkää. Viime vuonna muutamia esiintyjiä joulutorilla kävikin, Merja Isotalo kertoo.

Joulutori avoinna Forssan Prisma-keskuksessa entisissä Lindexin tiloissa 22.12. saakka ma-pe klo 10–19, la klo 9-16 ja su 11–16.