JUTUT

Fragile Dream julkaisee kolme singleä – seuraava etappi pitkäsoitto

Melodista alternative rockia soittava forssalais-hämeenlinnalainen Fragile Dream on julkaissut uutta musiikkia parin vuoden tauon jälkeen. Kevään myötä ulos on tulossa myös kaksi muuta täysin uutta kappaletta.

– Tällä hetkellä olemme bändinä siinä pisteessä, että emme enää tee niin sanottuja demoja, vaan seuraava tavoite on pitkäsoiton tekeminen. Se ajoittunee näillä näkymin ensi syksyyn tai talveen, solisti ja lauluntekijä, Jari “Hewey” Hakkarainen kertoo.

Kuukauden vaihteessa julkaistu We Might Be Stars ammentaa tyhjyyden tunteesta ja siitä, miten tyhjyyttä yritetään täyttää.

– Olimmepa sitten staroja tai tyhjäntoimittajia, sama yksinäisyys ja turtuneisuus näyttäisi meitä silti vaivaavan. Sanoissa on myös vähän kritiikkiä siihen, miten kuvittelemme teknologian pelastavan meidät ja ratkaisevan kaikki ongelmamme, mutta lopulta se taitaakin aiheuttaa vain lisää ongelmia, Hakkarainen analysoi.

– Esimerkiksi älypuhelimista ja sosiaalisesta mediasta on tullut meille uusia ruumiinosia, joiden kautta lähes pelkästään koemme nykyisin maailmaa ja kommunikoimme toistemme kanssa. Varsin dystooppinen kuva nykymaailmasta siis.

Hewey Hakkarainen on vastannut alun alkaen kokoonpanon laulujen kirjoittamisesta.

– Muilla bändin jäsenillä oli iso rooli sovitusvaiheessa. Minä lähinnä tarjoan heille aihion ja he maalaavat sen päälle omat visionsa ja sitten kokoamme nuo visiot yhteen treeneissä ja sovitamme biisiä sen mukaan.

Rakkautta ja kannanottoja

Fragile Dream julkaisee kevään aikana myös kaksi muuta erillistä singleä. Hakkaraisen mukaan biisit ovat kaikki teemoiltaan ja tyyliltään erilaisia. Seuraava single tosin jatkaa kantaaottavalla linjalla, ollen tunnelmaltaan kuitenkin positiivisempi kuin We Might Be Stars.

– Minua henkilökohtaisesti kiinnostaa musiikissa ja lyriikoissa eniten se, että voin tuoda sitä kautta esiin ajatuksiani ja tuntemuksiani maailmasta ja yhteiskunnasta, mutta pyrin tekemään sen niin, etteivät merkitykset olisi liian ilmeisiä ja että tulkintoja voisi kukin muodostaa omalla tavallaan. En halua tuputtaa kenellekään omia mielipiteitäni väkisin.

Kolmannella uutukaisella lauletaan puhtaasti rakkaudesta.

– Koen tällaiset biisit kaikkein vaikeimmaksi lajiksi, koska niistä tulee niin helposti vaivaannuttavan banaaleja. Tästä biisistä tuli mielestämme todella upea, mutta on siinä myös ripaus tarkoituksella haettua banaaliuttakin mukana, joka ilmenee ainakin kertosäkeen sanoissa ja hieman 70-luvun henkisessä soundimaailmassa.

We Might Be Stars -singlestä on tulossa ulos pikapuoliin lyriikkavideo, ja myös seuraavasta singlestä julkaistaan biisin julkaisun yhteydessä video.

Yhteissoitto toimii

Fragile Dream -yhtyeen ydinporukka on ollut kasassa jo vuodesta 2012. Ainoastaan rumpali on ehtinyt vaihtua useampaan otteeseen. Yhteissoitto on Hakkaraisen mukaan nivoutunut hyvin yhteen vuosien varrella.

– Tunnemme toisemme jo niin hyvin ja keskinäinen luottamus osaamiseemme on niin vahva, että se tekee esiintymistilanteista helppoja, koska voimme luottaa siihen, että jokainen hoitaa hommansa kunnialla.

Hakkarainen kuvailee bändin yhteishenkeä kaikin puolin ideaaliksi.

– Pystymme myös esittämään bändin sisällä kritiikkiä ilman pelkoa siitä, että joku suuttuu. Ja vaikka meillä onkin varsin erilaiset musiikkimaut, olemme löytäneet silti yhteisen linjan, jonka mukaan pystymme työstämään ja kehittämään musiikkiamme.