JUTUT Somero

Grit-Somero tarjoaa odotettuja suosikkeja ja mielenkiintoisia uutuuksia

Grit-Somero -tapahtumassa voi testata hyppykenkiä tai vaikka naisten judon alkeita.
Someron Liikunta ry:n liikunnanohjaaja Anzela Trofimova ohjaa tapahtumassa gymstick-tunnin, jalka-pakaratreenin ja syvän veden vesijumppaa.

Grit-Somero on liikunta- ja hyvinvointitapahtuma, joka järjestetään nykyisessä laajuudessaan viidettä kertaa.

– Tapahtuma sai alkunsa uimahallin naistenilloista muotinäytöksineen, mutta sittemmin se on muokkaantunut nykyiseen muotoonsa ja kasvattanut liikunnan määrää huomattavasti, Someron Liikunta ry:n liikunnanohjaaja Sari Majuri kertoo.

Grit-Somero täyttää 26. tammikuuta Someron monitoimitalon, uimahalli Loiskeen ja Kiiruun koulun innokkaista liikkujista.

– Kävijämäärät hieman vaihtelevat vuosittain, mutta toiveissamme olisi saada mukaan ainakin 150 kävijää. Vuosittain tapahtumassa on vieraillut myös paljon ulkopaikkakuntalaisia. Ihmiset hakevat nykyisin erilaisia elämyksiä ja hakeutuvat niiden pariin.

Valittavaa löytyy

Tapahtumapäivänä ohjataan monipuolisesti erilaisia ryhmäliikuntatunteja.

– Tarkoitus on ollut aina tuoda tänne odotettujen suosikkien lisäksi myös uusia juttuja kokeiltavaksi.

Yhtenä tämän vuoden kiinnostavista uutuuksista Majuri nostaa esille kangoo jumps -tunnin, jolla pompitaan kengurun lailla erityisillä hyppykengillä. Ennakkokiinnostusta on herättänyt myös esimerkiksi bungee training, joka perustuu intervallimuotoiseen harjoitteluun nauhan vastusta vastaan.

– Budofunc taas on itämaisiin kamppailulajeihin ja vaikutteisiin pohjautuva koreografinen ryhmäliikuntatunti, joka yhdistää mielen ja kehon harjoittamisen. Tunnin aikana pääset sukeltamaan eri kamppailulajien maailmaan sekä tasapainottamaan mieltä ja kehoa hengityksen, liikkeen ja meditatiivisten tekniikoiden kautta.

Liikuntalukkarista sisukkaille liikkujille löytyy testattavaksi myös esimerkiksi pilates, hydrocross ja rengastreenit.

– Mielenkiintoisia vaihtoehtoja ovat myös japanilainen shindo sekä naisten judon alkeet.

Luento stressittömyydestä

Kävijät valitsevat päivän liikuntatarjonnasta mieluisan ohjelman.

– Moni paahtaa sitkeästi läpi päivän, joten mukaan on pakko laittaa myös kevyempiä tunteja, sillä kun ryhmäliikunnanohjaaja piiskaa, niin eihän siinä hevin luovuta, Majuri hymyilee.

Messumaisesta tapahtumasta löytyy myös hyvinvointialan näytteilleasettajia, ja lisäksi Tiia Helomaa luennoi teemalla Stressitön arki – kevyempi mieli.

Päivän pääsymaksun hintaan sisältyvät uimahallin ja kuntosalin vapaa käyttö.

Grit-Somero, la 26.1. klo 10–16, Someron monitoimitalolla. Lisätiedot: someronliikunta.fi/gritsomero.