JUTUT Humppila

Haasteiden etsintä johdatti uudelle työuralle – Tanja Leinonen vaihtoi pankkialan yrittäjyyteen

Humppilalainen kiinteistönvälittäjä Tanja Leinonen jätti pankkialan ja ryhtyi yrittäjäksi.
Kiinteistövälittäjät Matti Järvinen ja Tanja Leinonen uskovat Forssan ja Loimaan seudun vetovoimaan kiinteistövälityksen alalla.

Kiinteistönvälittäjä Tanja Leinonen avaa vastaremontoidun, humppilalaisen rivitalokaksion oven.

– Vielä muutama asunto on myymättä. Näistä joku saisi mainion asunnon aivan keskeltä kunnan keskustaa, hän tuumaa astuessaan sisään.

Leinonen on uusi kasvo Forssan ja Loimaan alueen kiinteistönvälityksessä. Tuore yrittäjä suoritti kiinteistönvälittäjän tutkinnon viime vuoden marraskuussa. Lisäksi hänen yrityksensä Notariaattipalvelut Tanja Leinonen tarjoaa perhe- ja perintöoikeudellisia palveluita.

– Olen ollut ennen yrittäjäksi ryhtymistä töissä pankissa 18 vuotta. Testamenttien laatiminen ja perunkirjoitusten toteuttaminen olivat siis jo ennestään tuttuja. Tällä hetkellä suoritan avoimessa yliopistossa oikeustieteen opintoja, Leinonen kertoo.

Konkari apuna uudella uralla

Leinosen alkutaival kiinteistöalan yrittäjänä sai alkusysäyksen kiinteistönvälittäjä Matti Järvisen pohtiessa eläkkeelle jäämistä. Järvisen 22 vuotta kestänyt ura vaati jatkajaa. Pienen houkuttelun jälkeen Leinonen tarttui uuteen uramahdollisuuteen.

– Tällä hetkellä meillä molemmilla on omat yrityksemme. Kierrämme kohteet yhdessä ja arvioimme ne. Sen jälkeen Tanja päättää, otetaanko kohde myyntiin. Toimin mentorina uudelle yrittäjälle. Kiinteistönvälitys on ala, jossa käytännönkokemuksesta on paljon hyötyä, Järvinen sanoo.

Leinonen on saanut paljon apua ja vinkkejä konkarikiinteistönvälittäjältä. Järvisen antamien oppien varaan omaa yrittäjyyttä on ollut helppo rakentaa.

– Matin kontaktien avulla olen päässyt vauhdilla eteenpäin. Pitkän linjan asiantuntemuksesta ei voi olla kuin kiitollinen, 42-vuotias Leinonen toteaa.

Kahville tuoreen yrittäjän kanssa

Uusi yrittäjä on avoimin mielen valmis ottamaan myyntikohteita työn alle. Tarvittaessa Leinonen lupaa kurvata autollaan pidempienkin matkojen päähän kiinteistönvälityksen merkeissä. Hän katsoo, että Forssan seudulla kiinteistönvälityksen alalla on haastavaa, sillä viime aikoina kauppojen määrä on vähentynyt.

– Kilpailu on kovaa ja myyntiajat ovat pidentyneet. Minulla on kuitenkin vankka usko siihen, että ihmiset haluavat löytää tulevaisuudessakin koteja pikkukunnista ja maaseudulta, Leinonen visioi.

Maaliskuun 23. päivä Leinonen esittelee Kätöntien vastaremontoituja myyntikohteita kahvitarjoilun ryydittämänä.

– Jokainen on tervetullut kahville ja tutustumaan uusiin myyntikohteisiin. Samalla on oiva tilaisuus kysellä kiinteistöjen myyntiin ja asuntokauppoihin liittyviä kysymyksiä, Leinonen tuumaa.

Notariaattipalvelut Tanja Leinosen kahvitilaisuus Kätöntie 10 as 4:ssa, Humppila, la 23.3 klo 12–14.