JUTUT

Henrika luotsaa Jokioisten nuvaa

Jokioisten nuorisovaltuuston puheenjohtaja Henrika Alén löysi nuorisovaltuustosta vaikuttamisväylän.

– Lähdin mukaan nuorisovaltuuston toimintaan, koska haluan pysyä ajan tasalla siitä, mitä kotikunnassani tapahtuu, Henrika Alén toteaa.

Alén on myös sitä mieltä, että on parempi pyrkiä valittamisen sijaan vaikuttamaan asioihin.

– Nuorisovaltuuston kautta on ainakin mahdollisuus päästä vaikuttamaan meitä nuoria koskeviin asioihin. Politiikka alkoi kiinnostaa minua enemmän yhteiskuntaopin opintojen myötä 9. luokalla.

Nuorisovaltuustoon hakeutumisen kynnystä madalsi kokemus oppilaskunnassa toimimisesta.

– Olin kolmen vuoden ajan mukana Paanan koulun oppilaskunnassa, joista kaksi viimeisintä puheenjohtajana, Alén kertoo.

Nuorten äänitorvi

Nuorisovaltuusto aloitti toimintansa marraskuussa 2016. Toimintaa puheenjohtajana käynnisteli Miska Luoma, mutta Luoman muutettua Porvooseen opintojen vuoksi, nousi puheenjohtajaksi Alén.

– Minut valittiin puheenjohtajaksi elokuussa. Oli tietysti selvä asia, että puheenjohtajaksi lähtisin, jos se mahdollisuus aukenisi.

Nuva toimii nuorten äänitorvena kunnan koneistossa.

– Tulevassa lokakuun kokouksessa on tarkoitus yhdessä käydä läpi asioita, joita haluamme viedä eteenpäin. Ainakin sellaisia toiveita on ollut ilmassa, että talvisin luistelukentän valot saisivat olla päällä pidempään. Lisäksi myös kunnan kuntosali saisi olla auki hieman myöhempään illalla.

Jokioisten nuorisovaltuustossa on yhteensä kymmenen nuorta, joista nuorimmat ovat yläasteella ja vanhimmat lukiossa.

Ponnahduslauta politiikkaan

Opinnoilta ja nuvalta jäävän ajan Alén viettää talleilla.

– Hevosharrastus ja yleensä eläimet ovat olleet minulle rakkaita jo pienestä pitäen, ja minulla on oma hevonen ja perheessämme on myös koira. Sen verran kiireinen olen, että muille harrastuksille ei enää oikein jää aikaa.

Henrika Alén opiskelee toista vuotta Forssan Yhteislyseossa.

– Tulevaisuus on avoin. Voin nähdä itseni lukemassa eläinlääkäriksi, mutta yhtä lailla haluan pitää mahdollisuudet auki vielä mille tahansa muulle, Henrika Alén toteaa.

– Vaikka politiikalle. Ja siihen nuva on todella hyvä ponnahduslauta, hän jatkaa.