JUTUT Forssa, Jokioinen

Hoitotyötä ikiaikaisen viisauden hengessä

Perinnehoitaja on rakenteen korjaaja, joka pyrkii työssään palauttamaan kehon luonnollisen tasapainon luonnollisin keinoin.
Perinnehoitaja Antti Tenkasen asiakkaina käy paljon työikäisiä erilaisista jumituksista kärsiviä, mutta hoidettavien skaala lukeutuu vauvoista ikäihmisiin ja ammattiurheilijoihin.

Perinnehoitaja Antti Tenkanen ottaa asiakkaita vastaan Jokioisten Keskuskadulla.

– Asiakkaat ovat joskus yllättyneet, kun oven on avannut nuori kaveri lippalakki väärinpäin, eikä vanha parrakas mies, Tenkanen murtaa yleisen stereotypian.

Perinnehoitaja kuitenkin vaalii työssään ikivanhaan viisauteen perustuvia kansanparannusmenetelmiä.

– Perinnehoitaja käyttää kansanperinteeseen pohjautuvia parannusmenetelmiä, jotka on jalostettu nykypäivän haasteisiin ja tarpeisiin sopiviksi, Tenkanen tiivistää.

Kattava työkalupakki

Antti Tenkanen on kouluttautunut Suomalainen perinnehoitaja -koulutuksen kehittämän Jarkko Haapasen opissa.

– Minulla on vankka urheilutausta, sillä olen pelannut 22 vuotta jääkiekkoa, mistä on lähtenyt kiinnostus anatomiaan ja fysiologiaan. Suunnittelin aluksi hierojan opintoja, mutta sitten luin tästä koulutuksesta ja se vaikutti kaikin puolin hyvältä vaihtoehdolta.

Tenkanen aloitti parivuotisen koulutuksen vuonna 2014.

– Koulutus oli mielenkiintoinen ja kaikki lähti heti kulkemaan hyvin. Esimerkiksi hierontatekniikan opin heti. Tuntui siltä kuin tätä olisi tehnyt joskus ennenkin.

Perinnehoitajalla on käytössään monia konsteja asiakkaiden auttamiseen. Tenkasen hoitolistalta löytyy perinnehieronta, kuivakuppaus, jäsenkorjaus, tulineulahoidot, akupiste- ja syväpainanta sekä integraaliakupunktio.

– Kaikille ei sovi samanlainen hoito, mutta kattavalta hoitolistalta löytyy työkalu jokaiselle. Haastattelen asiakkaan perusteellisesti aina ensin, jotta löydetään asiakkaalle parhaiten soveltuva hoito.

Terveyden hoitamista

Perinnehoidot soveltuvat kaikenikäisille ja niitä käytetään hyvin erityyppisten vaivojen hoitamiseen.

– Ajattelin ensin suuntautua urheilijoiden pariin, koska minulla on kokemusta siitä maailmasta, mutta tällä hetkellä haluan auttaa kaikkia aina vauvoista vaareihin. Urheilijoiden parissakin teen työtä, ja olen lähdössä tekemään erään Liiga-joukkueen viidelle pelaajalle perinnehoitoja, Tenkanen kertoo.

Tenkanen mainitsee, että usein asiakassuhde jatkuu senkin jälkeen, kun vaiva on saatu hoidettua.

– Jatketaan eri asioiden parissa. Ideaaleinta on hoitaa terveyttä ja ennaltaehkäistä vaivoja. Usein se on silti kipu, joka herättää hakeutumaan hoitoon.

Tenkasen osaamista on myös luontaislääkintä ja ravintoneuvonta.

Suomalainen perinnehoitaja

Suomalainen Perinnehoitaja on rakenteen korjaaja, joka pyrkii työssään palauttamaan kehon luonnollisen tasapainon luonnollisin keinoin.

Perinnehoitajan tärkeimpiä työkaluja ovat suomalaiseen kansanperinteeseen pohjautuva hierontatekniikka ja rankakeskeinen jäsenkorjaus.

Suomalainen perinnehieronta on kämmentyvellä ja sormenpäillä tehtävä hierontatekniikka. Hoidossa käydään läpi lihasten lähtö- ja kiinnittymiskohdat, jänteet ja hermoradat sekä puretaan kuona-ainekertymiä lihaksista.

Perinnehoitaja käyttää työssään tukena myös esim. kuivakuppausta ja akupunktiota asiakkaan tarpeen ja toiveen mukaisesti.

Perinnehoitaja tähtää työssään terveyden tukemiseen ja hoidettavien omien voimavarojen vahvistamiseen ja jättää sairauden hoidon virallisen lääketieteen ammattilaiselle.

Lähde: www.perinnehoito.fi