JUTUT

Hoivavietti johdatti karvanpoiston SM-voittajan ammattiinsa

Iho on ihmisen suurin elin, joten hipiästä huolehtiminen ei ole pelkästään kauneudenhoidon kulmakiviä, vaan myös terveyden kannalta tärkeä asia.

– Eikä ihonhoito tarkoita pelkästään kasvojen ihosta huolehtimista, vaan koko vartalon ihoa pitäisi hoitaa, SKY-kosmetologi Laura Suominen muistuttaa.

Laura Suominen on vannoutunut ihonhoidon puolestapuhuja, ja hän teki myös aihealuetta koskevan lopputyön opiskeluaikoinaan.

– Paasaan aina ihonhoidon tärkeydestä. Rakastan iho-ongelmia siinä mielessä, että pääsen ratkaisemaan niitä, Suominen naurahtaa.

Kosmetologin ammatti ei ole pelkkää retusointia, vaan myös hoitamista.

– Minulle tämä on erityisesti hoidollinen ala – esimerkiksi vaikka pelkästään maskeeraaja en voisi koskaan olla. Minulla on ollut aina vahva hoivavietti, jota haluan toteuttaa työssäni.

Kaikki irti opinnoista

Laura Suominen aloitti opinnot kauneudenhoitoalalla lukiopohjalla.

– Koulu oli minulle kaikki kaikessa, enkä ollut koskaan myöhässä tai poissa. Halusin ottaa opinnot vakavasti ja saada laadukkaasta opetuksesta kaiken irti.

Suominen valmistui Forssan ammatti-instituutista kosmetologiksi keväällä 2013, ja muutti joksikin aikaa Tampereelle.

– Valmistumisesta asti tein töitä liikkuvana kosmetologina Tampereella ja Forssassa, mutta aika ei ollut vielä kypsä kivijalkaliikkeen perustamiselle.

Suomisen perheenjäsenet houkuttelivat Lauraa, tämän puolisoa ja vuonna 2015 syntynyttä Eino-vauvaa Forssaan. Suomisen isän ja veljen rakennusfirman liiketilasta Rantalanmäestä löytyi myös ylimääräisiä neliöitä kauneushoitolalle.

Realistinen ote yrittäjyyteen

Täyden palvelun kauneushoitola Beauty E aloitti toimintansa Munkinaistentiellä vuosi sitten syksyllä. Yritys palvelee asiakkaita sopimuksen mukaan.

– Yrityksellä ei ole varsinaisia aukioloaikoja, koska haluan omistaa hoitohetken aina silloiselle asiakkaalleni. Yrityksen seinällä ei ole myöskään kelloa, koska en halua asiakkaan olevan tietoinen ajasta, kun hän tulee rentoutumaan.

Yrittäjyys oli Suomiselle helppo valinta, koska myös hänen isänsä, pikkuveljensä ja sisarensa toimivat yrittäjinä.

– Äitini on sairaanhoitaja ja toinen veljeni pelaa jääkiekkoa. Suhtaudun yrittäjyyteen realistisesti, ja ymmärrän mitä se vaatii. Työni on käsityötä ja lopputulos toimii käyntikorttinani.

Laura Suominen on valittu myös kahdesti karvojenpoiston Suomen mestariksi.

– Voitin ensin opiskelijasarjan ja sitten vuonna 2014 ammattilaissarjan.