JUTUT Forssa

Hölmö nuori sydän sykki Bio-Kaaressa – uutuuselokuvan ohjaaja ja pääosan esittäjä piipahtivat Forssassa

Hölmö nuori sydän -elokuvan ohjaaja ja pääroolin esittäjä kertoivat viime perjantaina Forssassa elokuvan syntyvaiheista.
Hölmö nuori sydän- elokuvan ohjaaja Selma Vilhunen ja näyttelijä Jere Ristseppä olivat tyytyväisiä huomatessaan elokuvan Forssan ensi-illassa paljon nuorta yleisöä. – On hienoa nähdä, että kotimainen elokuva kiinnostaa, he totesivat.

Forssalaisen elokuvateatteri Bio-Kaaren salissa käy odottava kuhina.

Limsapullot sihahtelevat ja karkkipussit rapisevat pääosin nuorista koostuvassa satapäisessä yleisössä. Valkokankaan eteen astelevat Hölmö nuori sydän -elokuvan ohjaaja Selma Vilhunen ja pääosan esittäjä Jere Ristseppä. Kaksikko kertoo lyhyesti vuosien projektin tuloksena syntyneestä elokuvasta. Salin valot himmenevät.

Kotimainen elokuvahetki voi alkaa.

Käsikirjoituksesta elokuvaksi

Hölmö nuori sydän -elokuva sai Forssan ensi-iltansa viime viikon perjantaina. Elokuvan tarina sai alkunsa jo yli viisi vuotta sitten, kun käsikirjoittaja Kirsikka Saari alkoi työstää sen käsikirjoitusta. Varsinainen elokuvaprojekti pyörähti käyntiin syksyllä 2016, kun Vilhunen alkoi etsiä sopivia näyttelijöitä elokuvarooleihin.

Elokuva kertoo nuoren Lennin tarinan. Hänen elämänsä mullistuu, kun hänen uusi tyttöystävänsä Kiira saa tietää odottavansa lasta. Isättömänä kasvanut Lenni alkaa pohtia omaa miehisyyttään ja löytää itselleen miehen mallin ja isähahmon hiukan väärästä paikasta.

– Elokuva on kertomus oman paikan etsimisestä ja nähdyksi tulemisen tarpeesta. Yhdeksi teemaksi nousee myös rasismi, jota yhteiskuntamme ja aikamme on täynnä. Elokuva esittää katsojalleen myös kysymyksen, mitä on hyvä mieheys, Vilhunen kertoo.

Vaikeiden teemojen lisäksi Vilhunen nostaa yhdeksi kantavaksi aiheeksi rakkauden, sillä tarinan keskiössä on Lennin ja Kiiran rakkaustarina.

– Uskon, että moni nuori tunnistaa omia piirteitään ja eteenkin oman maailmansa elokuvasta, Vilhunen pohtii.

Nuori näyttelijälupaus

17-vuotias Jere Ristseppä on yksi Hölmö nuori sydän -elokuvan nuoren näyttelijäkaartin edustajista. Ennen elokuvan tekemistä hän ei ollut näytellyt kertaakaan. Koekuvauksiin hän päätyi sosiaalisen median kautta.

– Kaverini lähetti kuvakaappauksen ilmoituksesta, jossa etsittiin nuorta miesnäyttelijää lähiössä asuvan Lennin rooliin. Näytin vitsillä ilmoituksen äidille. Lopputuloksena löysin itseni koekuvauksista, Ristseppä kertoo.

Koekuvauksissa Ristseppä tunsi pelin olevan menetetty nähdessään koekuvauksiin tulleiden henkilöiden joukossa tuttuja ammattilaisnäyttelijöitä. Neljän koekuvauksen jälkeen hän oli kuitenkin jo tutustumassa muihin elokuvan näyttelijöihin ja harjoittelemassa kohtauksia.

– Kun elokuvan kuvaaminen aloitettiin, yritin vain unohtaa kameran. Vaikein osuus elokuvan tekemisessä oli ehdottomasti omien näyttelijäsuoritusten katsominen valmiissa elokuvassa. Ensin se hirvitti ja jännitti, mutta muutaman katsomiskerran jälkeen olen tyytyväinen, nuori näyttelijä kuvailee.

Kotimainen elokuva kiinnostaa

Vilhusen mukaan ammattitaito ja kansainvälisyys ovat lisääntyneet viime vuosina kotimaisen elokuvan kentällä. Suomalainen elokuva kiinnostaa entistä enemmän myös ulkomailla.

Elokuvaroolista unelmoivalle Vilhunen ja Ristseppä antavat napakan vinkin.

– Mene tinkimättömästi kohti omaa unelmaasi. Harrasta näyttelemistä, tutustu roolipalveluiden sivuihin ja mene rohkeasti koekuvauksiin. Pääasia on, että yrittää kaikkensa, he summaavat.

 

Lotta Saarenmaa