JUTUT

Humppilan nuoret hankkivat varoja luokkaretkelle karkkimyynnin sijaan liikkumalla

Valtakunnallinen Hymisspurtti-liikuntakampanja perustuu opettajien kehittämään konseptiin, jolla hankitaan uudella tavalla varoja luokkaretkikassaan. Kampanjaan ovat lähteneet mukaan mm. Humppilan yläkoulun 7A- ja 7B-luokat.

– Perinteisesti luokkaretkeä varten on kerätty varoja myymällä esimerkiksi karkkia tai vessapaperia. Nyt varainhankintaa tehdään terveellisemmällä tavalla ilman lisättyä sokeria, humppilalainen äiti Nina Sulkanen kertoo.

Koululaiset ovat haastaneet mukaan opettajia, vanhempiaan ja yrityksiä.

– Homma toimii siten, että haastetut tahot maksavat osallistumismaksun, josta Hymisspurtin organisaatio tilittää koululaisille yli puolet. Leikkimieliseen kampanjaan kuuluu sovellus, johon kukin osallistuja päivittää, minkälaista liikuntaa ja miten pitkän ajan milloinkin on harrastanut. Yksilösuorituksista lasketaan porukalle keskiarvo.

Sulkanen toteaa lisänneensä omaa liikkumistaan kampanjan myötä.

– Vanhempien tiimissä on yksi himoliikkuja, jonka esimerkki kannustaa. Lähinnä liikuntaharrastukseni pitää sisällään koiran kanssa lenkkeilyä. Viime aikoina lenkit ovat selvästi pidentyneet.

Humppilassa Hymisspurttiin osallistuu noin 70 aikuista.

Kisakallio odottaa

Seiskaluokkalainen Helmiina Mäkinen pitää Hymisspurttia hauskana kampanjana.

– Itse harrastan muutenkin aktiivisesti liikuntaa. Oma lajini on pesäpallo, Helmiina kertoo.

Iiris Korpela pyrkii harrastamaan liikuntaa mahdollisimman monipuolisesti. Jussi Haapalan laji on jääkiekko.

– Teemme parhaamme voittaaksemme vanhempien tiimin, Jussi sanoo.

Juho Sipilää naurattaa.

– Tuo oli tyypillinen suomalaisen urheilijan kommentti. Mutta onnistumme kyllä, sillä meidän luokallamme melkein kaikki harrastavat liikuntaa. Aikuisten taas pitäisi liikkua paljon enemmän, mielellään kaksitoista tuntia vuorokaudessa, Juho pohtii.

Hymisspurtin kautta saatavat varat Humppilan seiskaluokkalaiset käyttävät ensi vuoden syksyllä tehtävään luokkaretkeen. Kohteena on tuolloin Lohjan Kisakallio.