JUTUT Loimaa

Hurrikaanin amerikkalaispassari katsoo eteenpäin vaikka lentopallokentällä ei kulkisikaan: “Maailmasta pitää iloita”

Hurrikaanin passari Matthew West on sitä mieltä, että maailmasta pitää iloita. Silloinkin, kun lentopallokentällä tulee täysillä ja yllättäen takkiin.
Matthew West pitää fokuksen kovassa työnteossa.

Hurrikaanin amerikkalaispassari Matthew West istuu hämmentyneenä Loimaan liikuntahallin katsomossa. Kotijoukkue on juuri hävinnyt lentopalloliigassa jumbosijaa pitävälle Vantaa Ducksille suoraan kolmessa erässä. Saman kohtalon Hurrikaani koki kaksi päivää aiemmin vierasottelussa Raision Loimua vastaan.

– Tämä oli outo viikonloppu, West ihmettelee.

– Nyt meidän pitää rauhoittaa ajatuksemme, ottaa virheistä opiksi ja katsoa eteenpäin. Mehän pelaamme hyvin silloin, kun pelaamme hyvin.

Välillä Oscar Wildea siteeraava West toteaa, että jokaisella on joskus vaikeat hetkensä, joista pitää vain nousta.

– Fokus on pidettävä omassa tekemisessä ja töitä on tehtävä lujasti. Haasteellista on myös se, että jos kaikki on liian helppoa, se on kiinnostamatonta. Laskuja ja nousuja on niin elämässä kuin lentopalloilussakin.

Motivaatiota riittää

Lokakuussa 25 vuotta täyttänyt Matthew West on maineikkaan amerikkalaisen Pepperdinen yliopiston kasvatti. Maailmalla West on ollut jo monta vuotta.

– Olen pelannut Saksassa, Hollannissa ja viimeksi Tšekissä. Kun suomalainen agentti houkutteli minua Hurrikaaniin, päätin tarttua tarjoukseen. Olen tyytyväinen ratkaisuuni, sillä tämä on hyvin organisoitu seura, ja paikkakunta on pieni ja rauhallinen. Näistä syistä olen täällä, West toteaa.

Se, mistä West ei erityisemmin pidä, on talven lisääntyvä kylmyys.

– Mutta ei sekään haittaa. Olen 95-prosenttisesti onnellinen Suomessa ja Loimaalla. Maailmasta pitää iloita.

Yksivuotisen sopimuksen Hurrikaanin kanssa tehnyt West on kriittinen oman pelaamisensa suhteen.

– Oikeastaan en ole koskaan tyytyväinen omaan peliini, sillä siinä riittää aina paljon parantamista. Kauden rankin vaihe on kuitenkin edessä vasta helmikuussa, mitä ennen on paljon pelejä. Mutta olen motivoitunut ja tykkään todella paljon tästä joukkueesta.

198-senttinen West on lentopallosukua; kumpikin vanhemmista on pelannut ammattilaisina. Westin äiti oli aikanaan Perun maajoukkueen passari.

– Äitini on paljon parempi pelaaja kuin minä. Siksi kuuntelen myös hänen neuvojaan.

Vapaa-aikaansa West viettää toisinaan Tampereella asuvan ystävänsä luona.

– Välillä saatan käydä Turussa hengailemassa. Joulua vietän tyttöystäväni kanssa, joka niin ikään pelaa nyt lentopalloa Euroopassa.

Hurrikaanin seuraava kotiottelu on la 8.12., jolloin Loimaalle Kokkolan Tiikerit. Tulevana lauantaina Hurrikaani kohtaa vieraspelissä Akaa-Volleyn.