Hurrikaanin Douglas-Powell haaveilee omasta musiikkibaarista

Hurrikaanin yleispelaaja Thomas Douglas-Powell jaksaa hymyillä, vaikka loimaalaisjoukkue on juuri hävinnyt kotiottelussaan Pielaveden Sammolle erin 1-3.

– Ei ollut paras mahdollinen ilta. En koskaan halua selitellä mitään, ja nyt vain pelasin huonosti enkä tehnyt kuten piti, sympaattinen australialainen toteaa.

Maanmiehet suosittelivat

Loimaalle 25-vuotias Thomas Douglas-Powell päätyi kavereiden suosituksesta.

– Aiemmin Hurrikaanissa pelanneilla Luke Smithilla ja Harrison Peacockilla oli seurasta ja olosuhteista pelkästään positiivista sanottavaa. Asiassa painoi sekin, että ystäväni Max Staples tuli myös tänne, ja lisäksi sain oikein hyvän sopimuksen, Douglas-Powell kertoo.

Loimaa ei ole 194-senttisen pelaajan ensimmäinen kosketus Suomeen. Australian lentopallomaajoukkueeseen kuuluva Douglas-Powell on käynyt muutama vuosi sitten Tampereella pelaamassa ja hänen piti olla kokoonpanossa myös viime kesänä Maailmanliigan ottelussa Helsingissä.

– Sinne en valitettavasti päässyt loukkaantumisen takia.

Vammastaan hyvin toipunut Douglas-Powell arvioi tämän hetken vahvuuksiensa olevan hyökkäyksessä ja aloitussyötössä.

– Vastaanottoa minun pitää parantaa kovasti.

Vasta muutaman viikon Loimaalla ollutta Maksim Buculjevicia Douglas-Powell luonnehtii erittäin hyväksi passariksi.

– Jos pelimme on ailahtelevaa, en menisi sen taakse, että Buculjevic on ollut niin vähän aikaa kokoonpanossa. En edelleenkään tykkää selityksistä.

Suurimmaksi eroksi Australian ja Suomen lentopalloilussa Douglas-Powell mainitsee sen, että miehen kotimaassa ei ole ammattilaisliigaa.

– Tykkään pelata lentopalloa, sillä siinä on niin paljon liikkuvia osia. Ammattilaiseksi pääsee kuitenkin vain lähtemällä ulkomaille.

Douglas-Powell onkin jo nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata Kanadassa viisi kautta ja rakentanut uraa sen jälkeen Italiassa ja Belgiassa.

Sopiva kaupunki

Thomas Douglas-Powell haluaa tehdä paljon töitä.

– Olemme suunnitelleet sisareni kanssa baarin perustamista hänen kotikaupunkiinsa Ipswichiin sitten, kun lentopallourani on ohi. Haaveilen baarista, jossa soitetaan paljon hyvää musiikkia. Tämä unelma vain edellyttää sitä, että saan ensin kerättyä rahaa, Douglas-Powell virnistää.

Aussipelaaja kertoo viihtyvänsä Loimaalla.

– Tämä on tosi pieni kaupunki, mutta se sopii minulle.

Vapaa-aikanaan Douglas-Powell kirjoittaa runoja, laulaa ja soittaa kitaraa.

– Kirjoitan kaikenlaisista aiheista, ja ehkä voin joskus julkaista runokirjankin.

Hurrikaani kohtaa Loimaan liikuntahallissa Raision Loimun lauantaina 11. marraskuuta klo 17.