JUTUT

Hurrikaanin nuori passari on pelivireessä

Matti Toivola aloitti lentopalloilun 5–6-vuotiaana.

– Äiti toimi yhtenä valmentajana Nurmon Jymyssä ja kaksi isoveljeäni pelasi myös lentopalloa, joten menin siinä imussa mukaan, Toivola kertoo.

Liigadebyyttinsä Toivola teki viime kaudella Team Lakkapäässä Rovaniemellä. Nuori mies oli kakkospassarin roolissa, mutta sai kauden mittaan paljon vastuuta ykköspassari Arash Dojanjihin loukkaantumisen myötä.

– Se oli mielenkiintoinen kausi etenkin, kun samanaikaisesti suoritin varusmiespalvelustani Santahaminassa eli matkustin koko ajan lentokoneella edestakaisin.

Hurrikaaniin Toivola kertoo päätyneensä siksi, että seura oli hänestä kiinnostunut. Loimaalaisjoukkueessa pohjalaisilla on tällä kaudella vahva edustus, sillä Hurrikaanissa pelaa myös kaksi muuta Nurmon Jymyn kasvattia, hakkuri Antti Ropponen ja keskitorjuja Karri Kutiinlahti.

Kilpailua ajasta

Kauden alkuvaiheissa 21-vuotias Matti Toivola oli Hurrikaanin ainoa passari siihen saakka, kunnes pelaajakoordinaattori Jukka Vehviläinen löysi vahvistukseksi Serbian maajoukkueen pelaajan Maksim Buculjevicin.

– Tiesin koko ajan, että ykköspassari on haussa. Buculjevic on kokeneempi pelaaja, mutta en tiedä, onko pelitavoissamme erityistä eroa. Pyrin koko ajan kilpailemaan hänen kanssaan ja saamaan enemmän peliaikaa, Toivola toteaa.

Viime lauantain Loimu-ottelun Toivola pelasi kokonaan. Yhteistyö toimii hienosti etenkin Antti Ropposen kanssa.

– Tunnemme toisemme niin hyvin ja pelaamme vapaa-aikanamme pleikkaria.

Toivola toteaa tällä hetkellä runkosarjan kuudentena olevan Hurrikaanin kauden nousujohteiseksi.

– Huonoja pätkiä on ollut, mutta olemme ihan aikataulussa.

Keskiviikkona 20.12. Hurrikaani pelaa CEV Cupin ottelun Valko-Venäjällä Shakhtior Soligorskia vastaan. Ensimmäisen kohtaamisen valkovenäläiset veivät puhtaasti 3-0.

– Shakhtior Soligorsk on fyysinen ja kokenut joukkue, jossa on isoja miehiä. Pitää vain lähteä parantamaan ja pelata siten, että pääsemme kultaiseen erään.

Alkuvuodesta on vuorossa Suomen Cupin lopputurnaus, jossa Hurrikaanin taistelupariksi tulee Sampo Volley.

– Pidän cup-turnausta tärkeänä, sillä siinä on mitalisaumaa, jolla on iso merkitys nuorelle pelaajalle.

Toivolalla on Hurrikaanin kanssa yksivuotinen sopimus.

– Tavoitteena on jatkossa pelata isommissa joukkueissa ja päästä ulkomaan kentille. Keskityn nyt lentopalloon sataprosenttisesti.