JUTUT Forssa

Hyvästi huolet renkaanvaihdoista tien pientareella? – Uutuusrenkaalla voi ajaa 80 kilometriä puhkeamisen jälkeen

Bridgestonen DriveGuard kestää puhjenneenakin ajaa vähintään 80 kilometrin matkan 80 kilometrin tuntinopeudella.
Rengaskauppias Jere Rantaniemi poraa sentin kokoisen reiän tyhjänäajoa kestävän Bridgestone Driveguard -renkaaseen. Tämä jälkeen renkaalla ajettiin yli 80 kilometriä.

Forssan Hämeentien autotalossa TA-Renkaassa esiteltiin taannoin tyhjänäajettavia renkaita. Rengaskauppias Jere Rantaniemi porasi akkuporakoneella sentin kokoisen reiän DriveGuard-renkaan kylkeen. Renkaan tyhjenemisen varmistamiseksi hän myös poisti venttiilitapista sielun, jolloin renkaasta pääsi kaikki paine pois.

Autolla ajettiin yli 80 kilometriä, eikä vanne kärsinyt vaurioita. Ajossa ei oikeastaan pientä lisä-ääntä lukuun ottamatta mitenkään havainnut puhjenneen eturenkaan olemassaoloa. Edes tiukat käännökset eivät saaneet rengasta vanteelta eikä vannetta käymään asfaltilla.

Jäähdytyspaneelit estävät lämpenemisen

Renkaan kylkirakenne on vahvistettu, se ei haittaa normaalikäytössä mitenkään, mutta turvaa rengasrikon jälkeisen matkan rengasliikkeen palveluihin. Renkaan kyljen jäähdytyspaneelit estävät renkaan lämpenemisen. Rengas on kulutuspintaan kohdistuvan reiän osalta paikattavissa useampiakin kertoja. Testin jälkeen havaittiin vain pieniä muutoksia renkaan sisäisen kalvon osalla. Normaalitilanteessa ajeltaisiin varmaan varovaisemmin ja sisäisiltä vaurioilta vältyttäisiin.

Jere Rantaniemi suositteleekin uutuutta kaikille.

– Tuskinpa kukaan haluaa odotella hinausta moottoritiellä tai vaihtaa rengasta sateella tien poskessa. Suurimmassa osassa autoja ei enää ole vararengasta, on vain paikkausainetta ja kompura, niillä eteenpäin nilkuttaminen on aika vaivalloista verrattuna siihen, että voit jatkaa matkaa merkkivalon ilmoittaessa yhden renkaan paineen vähenemisestä. Voit haeskella sopivaa rengasliikettä ja hoitaa asian kuntoon, kertoo Rantaniemi.

Hintaero vastaavaan Bridgestonen Turanza T005 -kärkimalliin on noin 10-11 prosenttia ja rengas on kuvioltaan samanlainen, kokovalikoima kattaa yleisimmät 16–19-tuumaan.