JUTUT Somero

Ikääntyvä mies joutuu terapiaan Myötätuulen Teatterissa – ”Elämä voi vetää myös ritarit ja muut supermiehet makuulleen”

Supermiehetkään eivät ole ikuisia, ja ritarikin voi hajota. Myötätuulen Teatterissa haetaan paikkaustarpeita ikääntymiseen ja parisuhteeseen uudenlaisesta terapiasta.
Lennu-Kalle Numminen, Monica Söderlund, Ensi Kulta, Olla-Riitta Aarikka, Antti Haapanen ja Terhi Siltasaari näyttelevät Myötätuulen Teatterin komediassa.
Lennu-Kalle Numminen, Monica Söderlund, Ensi Kulta, Olla-Riitta Aarikka, Antti Haapanen ja Terhi Siltasaari näyttelevät Myötätuulen Teatterin komediassa.

Myötätuulen Teatterin ohjaaja Olla-Riitta Aarikka näki viime kesänä Someron Kivimeijerin näyttelyssä hajonneen, makuuasennossa olleen lasisen haarniskan.

– Oli kuin ritari olisi kaadettu. Se kolahti, ja kävin katsomassa haarniskaa ainakin neljä kertaa. Mietin, että elämä voi vetää myös ritarit ja muut supermiehet makuulleen. Mutta ei se ritari silti ole kadonnut. Se on siellä jossakin olemassa, Aarikka pohtii.

Haarniskasta ja ajatuksesta kaatuneesta ritarista syntyi idea näytelmään Minähän en terapiaan mene!

– Näytelmä on parisuhdekomedia ikääntymisestä miehen näkövinkkelistä. Siinä luodataan vanhenevan miehen sielunelämää ajassa, jolloin kroppa käy eläkkeelle, mutta sielu rippikoulua.

Nätin tytön hienot sanat

Tarinassa Reino ja puolisonsa Liisa lähtevät parisuhdeterapiaan.

– Reino lupautuu terapiaan vähän vahingossa, kun ei ymmärrä, mistä on kyse. Hän on ihan tavallinen maatiainen, sellainen puurtaja, joka tarvitsee peilin nähdäkseen, kuinka komea on, Reinon roolin vetävä Ensi Kulta kertoo.

Liisaa esittää Monica Söderlund ja hänen ystäväänsä Olla-Riitta Aarikka, jonka roolihahmo on Reinon kaverin Joukon (Antti Haapanen) vaimo.

– Minulla ei ole Joukon kanssa mitään murheita, koska en kuuntele, mitä hän puhuu, Aarikka toteaa.

Terapeutti Erik Mattila (Lennu-Kalle Numminen) ja työterveyshoitaja Pirkko Suominen (Terhi Siltasaari) vetävät EU-projektina uudenlaista terapiaa, josta Reino ei ymmärrä mitään, mutta miestä kiinnostaa hienoja sanoja käyttävä nuori ja nätti tyttö.

– Olen vasta vähän aikaa sitten valmistunut terapeutti ja suhtaudun intohimoisesti työhöni. Luulen myös tietäväni kaikesta kaiken, Numminen kuvailee hahmoaan.

Työterveyshoitaja on enemmän kokemusta.

– Vaikka ala on erilainen, olen terapeutille vähän mentorina. Ehkä minulle myös tulee jossakin vaiheessa hieman ongelmaa vaitiolovelvollisuuden kanssa, Siltasaari kertoo.

Minähän en terapiaan mene! Myötätuulen Teatterissa 19.7.–3.8.