JUTUT

Isälle voi antaa lahjaksi muutakin kuin tavaraa – Ilahduta aineettomalla lahjalla

Erityinen isänpäivälahja ei välttämättä tarvitse käärepapereita ympärilleen.
Hyvä isänpäivä syntyy pienistä teoista ja yhdessä vietetystä ajasta.

Isänpäivän lahjastressi on turhaa, sillä isä arvostaa varmasti materian sijaan myös kiireettömiä, yhdessä vietettyjä hetkiä.

Herkkuja isän makuun

Yllätä isä erityisellä aamiaisella tai brunssilla, jolla tarjoillaan juuri päivänsankarin omia suosikkiherkkuja. Kaunis kattaus tuo päivään juhlan tuntua, ja pikkulapsiperheessä oma roolinsa löytyy varmasti jokaiselle apukokille. Mikäli isän heikko kohta on makea, niin älä unohda leipoa isän suosikkileivonnaisia.

Aikaa yhdessä

Yhdessä vietetystä ajasta syntyvät lämpimät muistot tulevaisuuteen. Isänpäivän aktiviteetit on reilua miettiä perheenisän omat kiinnostuksen kohteet huomioiden. Lähtekää porukalla harrastamaan isän kanssa. Junnut voivat esimerkiksi haastaa isän konsolipeliturnaukseen tai linnoittautukaa kotisohvalle herkkujen kera katsomaan matsia.

Kirje tai piirros

Jos et jostain syystä ehdi tänä vuonna isän luo, niin mitäpä jos lähettäisit postissa vanhanaikaisen kirjeen tai kortin, jossa voisit kertoa suosikkimuistosi lapsuudesta tai mitä ominaisuuksia isässäsi arvostat. Perheen pienimpien piirrokset ja askartelut ovat aina varmoja sydämien sulattajia.

Muistatko, kun…

Entä jos lähtisitte isänpäivänä muistojen aikamatkalle vuosien taa? Valokuvat tai tarinatuokiot vievät helposti lapsuuden kesiin, menneille perhelomille tai muihin erityisiin hetkiin.

Vapauta vastuusta

Mikä kotityö on teidän taloudessa isän vastuulla? Voit lupautua hoitamaan isän tiskivuoron tai luomaan lumet tai raappaamaan auton tulevana talvena? Älä unohda toteuttaa lupausta.

Sukupolvien kohtaaminen

Jos suvussa on isiä useammassa sukupolvessa, niin mitä jos kutsuisitte kaikki koolle yhtä aikaa. Yhteistä aikaa läheisten kesken tuskin vietetään liikaa.

Sytytä kynttilä

Isänpäivänä on hyvä muistaa myös pois nukkuneita isiä ja isoisiä. Kynttilän voi halutessaan viedä haudalle tai sytyttää sen kotona rakkaan läheisen muistolle.