JUTUT Forssa

Jätkän humpalla aivopesty pää – Simo Silmu saapuu Forssan Järjestöjentalolle

Forssan Järjestöjentalolla mennään tanssien kohti kesää.
Järjestöjentalolla tanssitaan aina torstaisin.

Jos kaipaat mukavaa seuraa ja mielekästä liikuntaa, suunnaksi kannattaa ottaa Forssan Järjestöjentalon tanssit. Kynnys on matalalla, sillä ilmapiiri on ystävällinen ja kaikki ovat tervetulleita, iästä riippumatta. Kävijämäärä on noin 80 tanssijaa alle 60 ikävuodesta 90:een.

Miehiä tosin kaivataan kuulemma lisää.

Tanssijoita lattialle saapuu lähikuntien lisäksi Somerolta, Huittisista, Karkkilasta ja Hämeenlinnasta. Joskus jopa itse Amorkin on ampunut siellä nuoliaan.

84-vuotias forssalainen Veikko Misikangas kertoo olevansa paikalla lähes joka kerta.

– Minä tykkään tanssimisesta, hän kertoo perustelukseen.

Tammelalaiset Irma ja Matti Pelto-Huikko ovat myös tanssilattialla joka torstai. Tanssiminen on heillekin mieluisa harrastus ja paikan päällä tapaa myös tuttuja.

Simo Silmu trio lavalla maaliskuussa

Tanssijat ja henkilökunta odottavat Simo Silmua, sillä musiikki on tuttua ja onpa joku käynyt Yölinnun keikoillakin. Myös Simon faneja toivotaan paikan päälle.

Silmu on luvannut, että tällä kertaa kuullaan kolme settiä tanssipitoista musiikkia, ja hän on aikoo opetella unholaan jääneet sanatkin uudelleen. Laulaja itse esitti toiveen päästä iltapäivätansseihin, sillä se on eräänlainen aikamatka alkujuurille. Vaikka Yölintu esittääkin nykyään keikoillaan myös nopeampaa musiikkia, on tanssimusiikki silti lähellä sydäntä.

– Minulla on Jätkän humpalla aivopesty pää ja lapsena kuuntelin vanhaa Finnhits-levyä vanhemmilta salaa perheen stereoissa. Pieni Simo nimittäin pelkäsi tärvelevänsä vahingossa soittimen neulan. Kun lahjakkuutta löytyi, ei muuta tarvittu – pienen pojan tie oli siinä.

Simon Trio keikkailee aika pitkälti Yölinnun ehdoilla ja se vieraili tammikuussa Gran Canariallakin.

Triossa esiintyvä Jani Pirttimäki on Simo Silmun ystävä jo 20 vuoden ajalta. Esa Puutioon hän tutustui Pirttimäen ja karaoken myötä. Levyä trio ei ole tehnyt – vielä – mutta tulevaisuushan ei koskaan itseään paljasta.

Iltapäivätanssit Forssan Järjestöjentalolla torstaisin klo 13–16. Simo Silmu Trio esiintyy to 14.3. klo 13–16. Liput 10 euroa. Sisältää kahvin ja pullan.

 

Nina Ramstadius-Korteniemi