JUTUT Loimaa

Jenni Kokkosuo rakentaa työkseen ihmisille juhlia – Kotona kokkaaminen jää vähemmälle

Jenni Kokkosuo rakentaa työkseen ihmisille juhlia monenlaisiin tiloihin eri paikkakunnilla.
Jenni Kokkosuo kertoo työnsä edellyttävän myös ruokatrendien seuraamista.
Jenni Kokkosuo kertoo työnsä edellyttävän myös ruokatrendien seuraamista.

Jenni Kokkosuo piti aiemmin työpaikkaruokalaa Domus Yhtiöiden tiloissa Loimaalla.

– Kun yritys meni konkurssiin edellisvuonna, en ehtinyt kauan miettiä, mitä seuraavaksi teen. Ruokaviraston lounasravintolan silloinen yrittäjä otti minuun yhteyttä ja kysyi, kiinnostaisiko minua jatkaa tehtävässä, Kokkosuo kertoo.

Kokkosuo alkoi pyörittää Ruokaviraston ravintolatoimintaa viime keväänä.

– En oikeastaan ole muunlaista työtä tehnytkään. Vanhempani toimivat keittiöalalla, joten oli luontaista, että itsekin lähdin tutulle alalle.

Erilaisia mieltymyksiä

Jo Domuksen aikana Jenni Kokkosuo järjesti jossakin määrin pitopalvelua.

– Nyt pitopalvelu on pääosassa, ja lounasravintolan osuus on liikevaihdossa pieni. Ruokavirastossa on noin viisikymmentä ihmistä töissä, mutta he tekevät paljolti myös etätöitä ja työskentelevät välillä viraston muissa toimipisteissä, joten lounastajien määrä vaihtelee päivittäin paljon, Kokkosuo kertoo.

Ruokaviraston lounasravintola ei ole työpaikkaruokala, vaan siellä voi lounastaa kuka tahansa.

– Aika vähän täällä silti ruokailee muita kuin viraston henkilökuntaa. Ehkä ihmiset kokevat, että tänne on liian pitkä matka kaupungin keskustasta.

Kokkosuo toteaa kulinaristiset mieltymykset Domuksessa ja Ruokavirastossa erilaisiksi.

– Domuksessa tehdastyötä tekivät pitkälti miehet, joille maistuivat esimerkiksi perunat, kastikkeet ja makkarat. Ruokaviraston henkilöstö on naisvaltaista ja suosii kasvisruokia sekä kalaa ja kanaa.

Vaihtuvia tiloja

Loimaan Juhlapalvelu Catering Jenni Kokkosuo oy.n toiminnassa pitopalvelupuolella alkuvuosi on suhteellisen hiljaista aikaa. Vilkkainta on loppuvuodesta ja kesäaikana.

– Mukavaa vaihtelua tässä työssä on esimerkiksi se, että juhlatila vaihtuu kaiken aikaa. Ruokaviraston ravintolassa pidetään pääosin muistotilaisuuksia, kun hautausmaa on aivan vieressä. Enemmän käymme rakentamassa juhlia muualla, Loimaan lisäksi muun muassa Forssan seudulla ja Turussa, Jenni Kokkosuo kertoo.

Juhlia pidetään asiakkaan vuokraamissa tiloissa tai asiakkaan kotona.

– Kun juhlien järjestämisestä sovitaan, käyn aluksi asiakkaan kanssa läpi kaikki asiat tilasta, ruoista ja tarjoilusta kattaukseen ja koristeluun. Ihmisillä on erilaisia toiveita ja mieltymyksistä, ja juuri se on antoisaa tässä työssä. Jokainen juhla on erilainen, ja palkitsevaa on, kun sen onnistuu toteuttamaan siten, että asiakas ja vieraat ovat kaikin puolin tyytyväisiä.

Koska Kokkosuo tekee työkseen ruokaa, kotioloissa asia jää vähemmälle.

– Usein, kun lähden Ruokavirastosta kotiin, otan mukaani lounaalta jäänyttä ruokaa. Kotona en juuri kokkaa, vaan keskityn toisenlaisiin asioihin kuten esimerkiksi lenkkeilyyn kolmen Keski-Aasian koirani kanssa.

Luetuimmat