JUTUT

Jokainen päivä kertoo Anulle uuden tarinan

Kaksi vuotta takaperin somerolainen Anu Virtanen teki pitkäaikaisesta harrastuksestaan työn, ja perusti Somerolle Rusty Garage -tatuointistudion. Nyt Virtanen on siirtänyt liiketoimintansa Nuppulinnasta Someron pääkadun varrelle sekä laajentanut yrityksensä toimenkuvaa vaate- ja varaosamyynnillä.

– Idea yritystoiminnan kehittämiseen syntyi, kun siirryin osa-aikaisesta yrittäjästä täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Kaipasin isompaa liiketilaa, pidin tässä liikettä Nostalgiaviikolla, ja rakastuin tähän paikkaan täysin. Ajattelin, että ei se ota, jos ei annakaan, Anu Virtanen taustoittaa.

Teinipojista vaareihin

Rusty Garage muutti Joensuuntielle elokuun alusta.

– Aluksi olin ottamassa myyntiin vain naistenvaatteita, kunnes tajusin, että eihän Somerolta saa miestenvaatteita kuin Tokmannilta.

Virtanen otti valikoimaansa Dickies-vaatemerkin tuotteita.

– Merkin tuotteet menevät kaikille teinipojista vaareihin.

Myynnissä on myös Black Market Art Companyn t-paitoja naisille.

– Niitä saa Suomesta ainoastaan yhteistyökumppaniltamme Oulusta ja nyt myös Somerolta minun liikkeestäni. Paitojen kuva-aiheet ovat kuuluisien tatuointitaiteilijoiden töitä. Ne ovat olleet todella suosittuja.

Rusty Garage kauppaa myös moottoripyörien varaosia.

– Tämä puolestaan lähti siitä, että mieheni harrastaa moottoripyöriä. Suoraan hyllystä saa sellaisia perusjuttuja öljyistä jarrupaloihin, mutta tilaamalla saa vaikka kokonaisen moottorin, jos siltä tuntuu.

Kuva puhuu

Anu Virtanen oli tatuoinut harrastusmielessä jo monta vuotta, kunnes hän rohkaistui yrittäjäksi yleisön pyynnöstä. Suosittujen tatuointitaiteilijoiden maine kiirii nopeasti ja tietyn tekijän kädenjäljen perässä saatetaan matkustaa pitkiäkin matkoja.

– Someron lisäksi asiakkaitani tulee esimerkiksi Helsingistä, Tampereelta, Hämeenlinnasta, ja kaukaisimmat ovat olleet Pohjanmaalta.

Anu Virtanen nauttii työstään, jossa hän pääsee kuulemaan monenlaisia tarinoita.

– Välilä tuntuu, että tatuoija hoitaa myös terapeutin virkaa. Asiakkaiden kanssa tirautetaan välillä kyyneleitä ilosta tai surusta, kun he kertovat tarinoita tatuointiensa takaa.

– Tämä on ihanaa työtä, ja jokainen päivä on uusi tarina, Virtanen toteaa.

Työltä liikenevän vapaa-ajan kiireinen yrittäjä pyhittää täysin perheelleen.

– Kohta viisivuotias poika, kolme koiraa ja vastikään eläinsuojeluyhdistykseltä otettu villiintynyt kissa pitävät kiireisenä.