JUTUT Forssa, Jokioinen

Jokioisten huoltoaseman uudet yrittäjät uskovat palvelun vetovoimaan

Neste sulki ovensa Keskuskadulla lokakuussa, elokuun lopussa ovensa avasi SEO Monttu.
Mika Michelssonin mukaan SEO Montun valttikortti on palvelu.

Jokioislaiset Sami Romppainen ja Mika Michelsson ovat pyörittäneet Jokioisten Keskuskadun uutta huoltoasemaa nyt reilun kuukauden päivät. Yrittäjäkaksikko halusi vastata yleisön toiveeseen, sillä Jokioisten Neste lopetti toimintansa samassa kiinteistössä viime vuoden lokakuussa.

– Se lähti yhden tuttavan puhelusta, jossa hän totesi, että minun pitäisi ostaa Jokioisten Neste, Sami Romppainen muistelee.

Asiaa puntaroidessa Romppaiselle nousi ensimmäisenä mieleen Mika Michelsson.

– Itse asiassa joskus läpällä heitettiin, että pitäisi laittaa huoltoasema pystyyn. Niin vain vitsi muuttui todeksi, Romppainen sanoo.

Kaivattu kantapaikka

Mika Michelsson antoi myös aikansa asian mietiskelylle.

– Ensimmäisistä puheluista avajaispäivään meni sellainen puoli vuotta, joten ei tähän ihan yhdessä yössä lähdetty, Mika Michelsson kiteyttää.

Yrittäjyys itsessään ei ollut miehelle vieras asia, koska hän on toiminut taksiyrittäjänä vuodesta 2003.

– Huoltoasemat ovat tulleet tutuiksi. Jokioisten Nestekin oli eräänlainen kantapaikka, joten sen elvyttäminen oli tärkeää. Myös kuntalaiset kaipasivat tuttua kohtaamispaikkaa, Mika Michelsson perustelee.

Sami Romppaisella puolestaan on kokemusta rakennusalan yrittäjyydestä kahdeksan vuoden ajalta.

Kilpailuvalttina palvelu

SEO valikoitui yhteistyökumppaniksi vertailun tuloksena.

– SEO toimittaa polttoaineet, mutta ei vaikuta muuhun toimintaamme. Saamme myydä sitä mitä kyläläiset tarvitsevat, eikä meidän tarvitse myydä jotain sellaista, mitä joku johtaja suuressa kaupungissa luulee, että täällä tarvitaan, Michelsson kiteyttää.

Kaksikko remontoi huoltoaseman, ja yleisilmeeltään SEO Monttu Jokioinen näyttää huomattavasti edeltäjäänsä viihtyisämmältä.

– Raikkaampaan ilmeeseen pyrittiin. On kaatunut väliseinää ja avokeittiökin tuo tilaan avarampaa ilmettä, Michelsson kertoo.

Huoltoasema työllistää yhteensä seitsemän henkilöä.

– Valttikorttimme on se, että olemme palveleva huoltoasema. Ne ovat tänä päivänä harvassa, kaksikko miettii.

Huoltoasemalla luonnistuu palvelutankkaus ja esimerkiksi polttimoiden ja pyyhkijöiden vaihto tai lasinpesunesteen täyttö.

– Tankkauksen voi myös maksaa kassalle. Vastaavaa mahdollisuutta ei löydy kymmenien kilometrien säteellä, Michelsson sanoo.

– Löytyy paljon asiakkaita, jotka eivät halua laittaa korttiaan automaattiin. Meilläkin on käynyt asiakkaita tämän vuoksi Humppilasta, Kojolta ja Tammelan perukoilta, Romppainen kertoo.

Nälkä lähtee

Myös Sami Romppainen aloittaa aamunsa kiitellystä aamiaispöydästä, kunnes hän lähtee rakennustyömaalle.

Montussa jatkaa myös Xmeal-ketjun hampurilaisravintola ja lisäksi paikassa tarjoillaan lounasruokaa sekä kiitelty aamiainen.

– Lounaspöydästä löytyy konstailematonta kotiruokaa ja lisäksi täältä saa myös aamiaista. Aamiaispaikan löytäminen ei ole enää nykypäivänä helppoa, Michelsson kertoo.

Klo 6.30–9.30 väliin sijoittuvalla aamiaisella löytyy kaikkea puurosta itse täytettäviin sämpylöihin.

– Itse aloitan aamuni aina täällä aamupalalla, kunnes lähden rakennushommiin – sen voimin jaksaa, Romppainen toteaa.

Monttu on ottamassa listoilleen myös omia hampurilaisannoksia.

– Xmeal-hampurilaiset ovat kehuttuja, mutta haluamme listalle myös jotain, mitä ei saa mistään muualta. Lanseerasimme Facebookissa kilpailun, jossa asiakkaat voivat suunnitella meille oman hampurilaisen.

Huoltoasemalta löytyy kahvilan ja tarvikemyynnin lisäksi myös Veikkauksen palvelut.