JUTUT

Joukkueessa riittää potentiaalia

Hurrikaanin uusi kakkosvalmentaja Lauri Rantanen aloitti oman peliuransa Jankon junioreissa ja pelasi viimeisen kautensa joukkueessa ennen kuin Hurrikaani nousi liigaan. Viime kaudella Rantanen toimi Jankon miesten ykkössarjan valmentajana.

– Uusi pestini on vähintään mielenkiintoinen sitenkin, että leipätyökseni toimin Hirvikosken yhtenäiskoulun luokanopettajana ja liikuntatuntien vetäjänä. Työnantaja on kuitenkin onneksi joustanut hyvin paljon, enkä ole tällä hetkellä yksin Hurrikaanin puikoissa päävalmentaja Nicola Gioliton ollessa maajoukkueen matkassa, vaan teemme tiiviisti yhteistyötä monivuotisen kokemuksen omaavan Ari-Heikki Kulmalan kanssa, Rantanen toteaa.

Uusi vaihde löytyy vielä

Alkusyksyn harjoituspeleissä Hurrikaani otti liigajoukkueista kolme voittoa ja vastaavasti tappioita kertyi saman verran.

– Niissä matseissa näimme, mitä kehitettävää on ja mitä erityisesti on tarve työstää. Viimevuotisesta aloituskokoonpanosta jäljellä ovat ainoastaan Jesse Mäntylä ja Matti Oivanen, meillä on kaksi uutta passaria, joiden kummankin kanssa muiden pelaajien pitää pystyä toimimaan ja se ottaa aikansa. Toisaalta kaksi pelaavaa passaria tuo pitkässä juoksussa monipuolisuutta, Lauri Rantanen pohtii.

Rantanen katsoo, että huonolla tolalla olleita asioita on jo saatu hiottua.

– Ihan erilainen vaihde löytyy vielä, kun pisteitä aletaan jakaa. Täyttä iskukykyä tältä joukkueelta ei vielä ole nähty ja jatkopallopelaamisessa on parantamista, kun pallot eivät ihan ideaalisti nouse passarille. Torjuntateknisiä juttuja säädetään niin ikään.

Syöttöjoukkueena Rantanen näkee uudistuneen Hurrikaanin tällä hetkellä huonolla tavalla karmeana.

– Jätkät alkavat kuitenkin ottaa siitä jo koppia, ja potentiaali on älyttömän hyvä. Meillä on paljon voimasyöttäjiä, mutta kultainen keskitie on löydettävä. Voimme olla paras syöttöjoukkue, kunhan opimme tunnistamaan riskit.

Kaksimetriset huippulaiturit

Ehdottomiksi vahvuuksiksi joukkueessa Rantanen laskee ilmavat laiturit, kolme ulkomaista kaksimetristä miestä.

Eemeli Kouki ja Kasimir Vuorinen ovat vastapainona äärimmäisen hyviä nostopelaajia ja taitavia hyökkääjiä.

Rantasen ja koko joukkueen fiilis on nyt odottava niin liigaotteluiden kuin Euro-pelienkin osalta, jotka ovat alkavalla kaudella selkeästi panostuksen kohteina.

– Hurrikaani ei välttämättä tule voittamaan runkosarjaa, mutta keväällä en haluaisi olla vastustajana kohtaamassa loimaalaisia. Tavoite on voittaa viimeinen peli eikä se tarkoita pronssiottelua. Vaarallisimmat vastustajamme ovat Tiikerit, Sampo ja VaLePa, jolla on nyt sellainen joukkue, että Suomessa ei ole taidettu yhtä kovaa porukkaa aiemmin olla kasattu.

Tämän viikon lauantaina Hurrikaani kohtaa kotonaan kauden avausottelussa Oulun Ettan.

– Etta on taitava joukkue, joka puolustaa kovaa ja hyökkää fiksusti. Sieltä tulee palloa takaisin, ja meidän pitää olla kärsivällisiä emmekä saa turhautua, vaan kaivaa vain sitä palloa ylös.