JUTUT Somero

Kameran takana ja ihmisten edessä – Carisma Media valokuvaa ja vaikka juontaa

Carisma Median toimialaan lukeutuu valo- ja videokuvauksen lisäksi muun muassa verkkosivujen tekeminen, graafinen suunnittelu ja jopa juontopalvelut.
Jesse Kujamäki viihtyy valokeilassa, kun taas Kristian Ojanen pysyttelee mieluummin kameran takana.
Jesse Kujamäki viihtyy valokeilassa, kun taas Kristian Ojanen pysyttelee mieluummin kameran takana.

Peruskoulun jälkeen somerniemeläinen Kristian Ojanen ja tammelalainen Jesse Kujamäki hakeutuivat Forssan ammatti-instituuttiin opiskelemaan sähköalaa.

– Se oli se klassinen tarina, että tuli lähdettyä opiskelemaan kavereiden perässä, Kristian Ojanen toteaa.

– Minun innoittajani oli opo. Hän sanoi ysiluokalla, että sähkömiehillä on hyvä palkka ja aina töitä, mutta lukiosta löytyvät tytöt. Niinpä suoritin kaksoistutkinnon, Jesse Kujamäki nauraa.

– Ja nyt asut miehen kanssa, eikä rahaa tule mistään. Elämä yllättää, Ojanen vitsailee.

Kujamäki ja Ojanen tekivät tahoillaan useamman vuoden sähköasentajan töitä, mutta asuvat nyt Somerniemellä kimppakämpässä ja pyörittävät sieltä käsin yhteistä Carisma Media -yritystä.

Luontevaa jatkumoa

Ajatus yhteisen yrityksen perustamiselle syntyi viime elokuussa yhteisellä lomamatkalla.

– Bulgarian lomalta palattiin sillä ajatuksella, että pistetään firma pystyyn, Kujamäki kertoo.

Carisma Median toimialaa on valokuvaus, videokuvaus, verkkosivujen tekeminen, graafinen suunnittelu sekä juontopalvelut.

– Kaikki lähti valokuvauksesta ja videokuvauksesta, mutta muut asiat ovat sitten tulleet siinä sivussa. Olemme tehneet alan hommia pitkään harrastepohjalta, jonka vuoksi yritystoimintaan oli helppo siirtyä. Olen myös aina miettinyt yrittäjäksi lähtemistä, mutta en vaan tiennyt alaani, Kujamäki kertoo.

– Itselleni oli selvää, ettei paloa sähköasentajan hommiin oikein ollut. Kuvaaminen sen sijaan oli aina kiinnostanut. Ajattelin, että on tällä joku ennenkin rahaa tehnyt, joten miksi en yrittäisi, Ojanen sanoo.

Kujamäelle alan työt olivat myös luontevaa jatkumoa, sillä hänen isänsä Ari Kujamäki on pyörittänyt vuodesta 1993 alkaen AK-Kuvaa, ensin Tammelassa ja sittemmin Forssassa.

– Olen pienestä pitäen seurannut faijaa valokuvaamon parissa. Omaan yritystoimintaani olen lähtenyt sillä ajatuksella, että miten hommat voisi tehdä vielä vähän paremmin. Siinä on tavoitetta, Kujamäki toteaa.

Sähköasentajiksi vuosia sitten yhdessä opiskelleet Kristian Ojanen (vas.) ja Jesse Kujamäki aloittivat Carisma Median yrittäjinä marraskuussa.
Sähköasentajiksi vuosia sitten yhdessä opiskelleet Kristian Ojanen (vas.) ja Jesse Kujamäki aloittivat Carisma Median yrittäjinä marraskuussa.

Rajaton toimialue

Yritys tarjoaa palveluitaan niin yksityisille kuin yritysasiakkaille

– Voimme esimerkiksi ottaa asiakkaalle uudet profiilikuvat Facebookiin, suunnitella yritykselle mainos- tai esittelyvideon tai vaikka kuvata perhejuhlat, kaksikko mainitsee.

Toimialuetta yritys ei ole lähtenyt rajaamaan, vaan Ojasen viimeisin keikka sijoittui Norjaan.

– Olisi tietysti kiva saada töitä tästä läheltäkin, Kujamäki sanoo.

Carisma Median yhteyteen on avautunut myös verkkopaino.com.

– Sitä kautta saa kaikki painomateriaalit flyereista julisteisiin ja kirjoista banderolleihin.

Yrityksen kautta saa mahdollisesti lähiaikoina tilattua myös artistit ja DJ:t. Tällä erää Carisma Median kautta löytää juontajan tai seremoniamestarin monenlaisiin juhla- ja yleisötilaisuuksiin.

– Olen aina viihtynyt lavalla ja ihmisten edessä, joten se on aika luontevaa puuhaa. Olen esiintynyt pienestä pitäen ja ollut myöhemmin mukana bänditoiminnassa, lähinnä mikrofonin varressa, Kujamäki kertoo.