JUTUT Forssa

Kehräämöalueella monipuolista ohjelmaa – Ehtootorit käynnistyvät Forssassa

Kehräämön ehtootorit avataan torstaina etkoilla. Kesän aikana järjestetään kaikkiaan kuusi, eri teemoilla kulkevaa ehtootoritapahtumaa.
Ehtootoritunnelmaa viime kesältä.
Ehtootoritunnelmaa viime kesältä.

Forssan museon museolehtori Tuuli Ravantti toteaa ehtootorien ideaksi yleisön palvelemisen ja monipuolisen ohjelman järjestämisen, missä otetaan vahvasti huomioon lapsiperhenäkökulma.

– Ehtootorien teemoina ovat tänä kesänä etkojen jälkeen Loimijoen äärellä, arjen turvaa, pop-up -ravintolailta, pelataan yhdessä sekä Kehräämöllä kierrätetään, Ravantti kertoo.

Jokaiseen ehtootoriin liittyy myös kirppis, joka ei ole teemaan sidottu, vaan jokainen voi lähteä myymään omaa kirppistavaraansa. Luvassa on kirppiksen lisäksi myös torimyyntiä.

Laulua ja strategiaa

Etkojen ohjelmassa on mm. Kehräämön rastisuunnistus ja palkintojen arvonta, Kuosikeskuksen avoimet ovet ja yhteisötaidetta lankavärjäämön alakerrassa sekä kesäkuvisohjaajien vetämät nonstop-työpajat kuvataidekoululla. Lisäksi Pelle Mamma laulattaa lapsia ja lapsenmielisiä, tanssiryhmä Fresh sekä Musiikkiopiston Kitararyhmä ja Wahren-opiston Kamarikuoro esiintyvät.

Forssan kaupunki pitää strategiatoria Ravintola Vanhassa Värjärissä. Strategiatorille voivat osallistua kaupunkilaiset, luottamushenkilöt, sidosryhmien edustajat ja kaikki muut, jotka haluavat vaikuttaa strategiaan ja ehdottaa sen toteuttamiseksi suunniteltavia toimenpiteitä. Tilaisuudessa ovat paikalla kaupungin johtoryhmän jäsenet esittelemässä strategiaa ja kirjaamassa osallistujien ehdotuksia. Osallistuneille on luvassa järkivihreä palkinto.

Seuraavat Ehtootorin pidetään kesätorstaisin 27.6. – 25.7 välisenä aikana. Niiden ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Etkot Kehräämöalueella torstaina 23.5. klo 17–20. Lisätietoja ohjelmasta: https://www.forssa.fi/tapahtumakalenteri/. Tiedustelut kirppispaikoista: Marica Seutu 040 740 6501 ja torimyynnistä: Erkki Tervomaa 0400 985 185.

Luetuimmat