JUTUT Forssa

Kesän sisustustrendeissä loistavat korallin ja keltaisen sävyt

Kun oma inspiriraatio on kadoksissa, sisustussuunnittelija auttaa Kesäkodin sisustuksessa saa näkyä oma kädenjälki ja ajan patina.
Mallu Myyryläinen on tehnyt töitä sisustussuunnittelijana jo kymmenen vuoden ajan.
Mallu Myyryläinen on tehnyt töitä sisustussuunnittelijana jo kymmenen vuoden ajan.

Kun kodin sisustus kaipaa muutosta tai pientä yleisilmeen päivitystä, soi sisustussuunnittelija Mallu ”Sisustus-Mallu” Myyryläisen puhelin.

Asiakkaan yhteydenoton jälkeen suunnittelutyö alkaa aina sisustettavaan kohteeseen tutustumisella. Tutustumisen yhteydessä sisustussuunnittelija kartoittaa asiakkaan toiveet, tarpeet ja kohteen värimaailman.

Seuraavan kerran asiakas pääsee tutustumaan valmiiseen sisustuskokonaisuuteen.

– Sisustussuunnittelijaa kaivataan eniten silloin, kun asiakkaan on itse vaikeaa tunnistaa omia tarpeitaan. Usein ongelmana on myös se, että sisustettavan tila on liian tuttu ja sitä on vaikea nähdä erilaisista lähtökohdista, sisustussuunnittelija kertoo.

Tyypillinen pattitilanne sisustamisessa syntyy Myyryläisen mukaan silloin, kun sisustettavaa tilaa ei osata ajatella kokonaisuutena. Lisäksi monelle päänvaivaa tuottavat mittasuhteiden hahmottaminen.

– On helppoa ostaa yksittäisiä kauniita esineitä, mutta vaikeampaa on sovittaa niitä yhteen. Jos kaikki sisustuselementit ovat eri maailmoista, wau-efektin tuottavaa kokonaisuutta ei synny, hän toteaa.

Sisustustrendit käyttöön

Tämän hetken sisustustrendeissä näkyvät ajattomuus ja monikäyttöisyys. Lisäksi niissä korostuvat runsaus ja pehmeys. Trendivaikutelmaa voi lähteä hakemaan omaan sisustukseen erilaisten pienten yksityiskohtien avulla.

– Nyt on lupa kaivaa ullakkojen aarteet esiin. Uutta ilmettä sisustukseen tuovat uudet tekstiilit, kuten tyynyt ja verhot. Tekstiilien avulla voi vaikuttaa myös tilan akustiikkaan, Myyryläinen vinkkaa.

Kesän suosikkivärit ovat erilaiset keltaisensävyt, okra ja koralli. Niitä on helppo lisätä sisustukseen esimerkiksi kynttilöiden ja muiden pienten sisustustarvikkeiden avulla. Myyryläisen mukaan rohkeat värit saapuvat vasta nyt suomalaiseen sisustustyyliin.

– Pienten, erillisten elementtien avulla perinteinen harmaaseen ja valkoiseen perustuva sisustus saa piristystä. Lisäksi muutos ei ole kerralla kovin suuri, hän perustelee.

Mökki kesäkuntoon

Mökin sisustamisessa tärkeintä on viihtyisyys ja tilojen toimivuus. Luonto halutaan tuoda osaksi sisustusta erilaisten suurten huonekasvien ja puukalusteiden avulla. Esimerkiksi rottinkiset kalusteet sopivat hyvin rentoon mökkitunnelmaan.

– Kesäasunnon sisustamisessa haetaan useimmiten täysin erilaista tunnelmaa kuin kotona. Mökin sisustamisessa käytetään rohkeammin värejä, Myyryläinen kuvailee.

Sisustus-Mallun vinkit sisustajalle

1. Etsi inspiraatiosta omaan sisustukseesi sosiaalisesta mediasta ja erilaisista kuvapalveluista.

2. Kerää kuvakollaasi kauniista asioista, joita haluat sisällyttää sisustettavaan tilaan.

3. Huomioi ja kartoita tilan mittasuhteet ja käyttömahdollisuudet.

4. Älä rönsyile! Vähemmän on enemmän.

5. Kysy vinkkiä ammattilaiselta.