JUTUT

Kevään rengaskauppa lähtökuopissa

Lumipyryisen pääsiäismaanantain hanget ja sitä seuranneet loskakelit rauhoittivat kesärengaskauden aloitusta, vaikka viikolla alkoivat puhelimet soida ja ovet käydä Käyttörenkaassa.

– Nythän pääsiäinen oli hyvin aikaisessa vaiheessa ja talvi otti vähän takapakkia, että ei tässä mitään kiirettä ole kesärenkaan vaihtoon. Suolaamattomilla tieosuuksilla ja varjopaikoissa on vielä varsin talvisia olosuhteita, kertoo rengaskauppias Karri Sainio.

Sainion mukaan Käyttörenkaassa on tarjolla laaja valikoima kesärenkaita edullisista laadukkaisiin.

– Laatu kasvaa hinnan noustessa, tämä nyt vain on niin, toteaa Sainio.

– Lisäksi on asiakkaan valittavissa mitä ominaisuutta enemmän painottaa. Meiltä löytyy Premium-merkeistä edullisempiin vaihtoehtoihin, jatkaa Sainio.

Erikoisvanteissa suuntaus on Sainion mukaan vaihteeksi vaaleampaan. Hopean eri sävyt ja erityisesti antrasiitti ovat lisänneet suosiotaan.

– Ehkä asiaan vaikuttaa se, että mustassa näkyy pöly niin helposti, arvioi Sainio.

Euromasterillakin ollaan valmiita

Forssan Euromaster painottaa omistajayhtiö Michelin-perheen tuotteita ja Continentalia. Myös Nokian renkaita myydään palvelupisteen päällikkö Ali Toukolan mukaan aika paljon.

– Michelinin kolmen vuodenajan Cross Climate on saanut hyviä arvioita käyttäjiltä, erityisesti kulutuskestävyys on yllättänyt positiivisesti. Lisäksi se tarjoaa pidon suhteen lisäarvoa. Myös Michelin Primacy 4 on testattu kulutuskestävyydessä jopa 18 000 kilometriä kilpailijoita kestävimmiksi, kertoo Toukola.

Vanteita on tarjolla laaja valikoima ja erikoisempia tilataan tarvittaessa. Malleja on todella monipuolisesti ja useamman merkin valikoimasta jokaiselle pitäisi näin löytyä haluamansa.

Sesongin alkua odotellaan

Hämeentiellä TA-Renkaassa odotellaan täysin valmistautuneena sesongin alkamista.

– Alkaneelle viikolle tässä odotetaan sesongin alkamista. Kevät on vähän viivästynyt, mutta, kohta se sesonki alkaa. Meillä on kaikki valmiina että eikun kaupoille meidän uusittuun myymäläämme, kehottaa rengaskauppias Jere Rantaniemi.

– Päämerkkimme Bridgestone esitteli nyt kokonaan uuden Turanza TOO5 -tuoteperheen. Se on suunniteltu kuluttajien toiveiden mukaisesti, kärjessä ovat olleet märän kelin ominaisuuksien kehittäminen. Tämä tulee nyt olemaan perustana koko mallisarjalle. Lisäksi meillä on laaja valikoima edullisempia vaihtoehtoja Firestonen Roadhawkista eurooppalaisissa Bridgestonen tehtaissa valmistettuihin Dayton-renkaisiin, valottaa Rantaniemi.

Vanteissa on Rantaniemen mukaan täysi kattaus joka makuun, mattasävyt ja mustakiiltävät ovat edelleen in.