JUTUT Tammela

Kirppiskierros tutustuttaa Tammelaan

Kierroksen voi päättää vaikkapa Kaukolanharjun näkötornilla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kaksipäiväinen Tammelan Kirppiskierros järjestetään jälleen ensi viikolla. Lauantaina kierretään kirppiskohteita Etelä-Tammelassa ja sunnuntaina Pohjois-Tammelassa.

Tänä vuonna pääsee tutustumaan kirppiskohteiden lisäksi myös kulttuurikohteisiin aiempaa enemmän klo 10–16.

Lauantaina kirppis- ja tutustumiskohteita on yhteensä 30 ja sunnuntaina 21. Karttoja voi noutaa Tammelan kunnantalon neuvonnasta ja kirjastosta.

Lauantain ja sunnuntain yleisille kirppismyyntikohteille voi vielä ilmoittautua myyjiksi.

Kirppistelyä ja kulttuuria

Lauantaina ja sunnuntaina kirppispisteiden lisäksi pääsee tutustumaan muun muassa Häiviän Honkamajan metsäpuutarhaan klo 12–20. Portaan kylällä voi tutustua myös Eero Leppäsen ateljeehen ja käydä nahkatehdasmuseossa.

Mielenkiintoinen vierailukohde on myös Tervalammin talo, jonka emäntä Elisa Lintukorpi kertoo, miten vuoden 1918 tapahtumat liittyvät taloon. Lauantain kierroksen voi päättää vierailuun Kaukolanharjun näkötornilla ja Tannisen museossa Saaren Kansanpuistossa klo 12–18.

Sunnuntaina on mahdollisuus esimerkiksi laulaa yhteislauluja Susikkaan Sohlojen kanssa klo 11 ja klo 13 Kangasniemen Kirppiksen pihalla. Yleisö pääsee tutustumaan toista kertaa Hykkilässä sijaitsevaan Sakari Pälsin mökkiin klo 11–14. Marketta Havola kertoo Pälsin elämästä Tammelassa.

Kaikki lauantain ja sunnuntain kirppispaikat, lounaspaikat ja kulttuuripaikat löytyvät Tammelan nettisivuilta.

 

Tammelan Kirppiskierros la 18.8. ja su 19.8. klo 10-16.

Luetuimmat