JUTUT Forssa

Kirpputori Onnela muutti Kartanokeskukseen – Neliömäärä tuplaantui

Kartanokeskukseen muuttanut Onnela on Forssan itsepalvelukirpputoreista vanhin.
Onnelassa on vielä paljon tehtävää, mutta joulukuun ensimmäinen päivä on valmista, lupaa yrittäjä Laura Lamberg.

Vuodesta 1996 alkaen forssalaisia palvelleen kirpputori Onnelan ovi on sulkeutunut Hämeentiellä, ja kirppiskauppaa tehdään joulukuun ensimmäisestä päivästä alkaen Kartanokeskuksessa.

– Aiempi tila jäi yksinkertaisesti liian pieneksi, ja nyt neliöt ovat vähintään tuplaantuneet. Asiakkailta tästä muutosta on tullut vain ja ainoastaan positiivista palautetta, yrittäjä Laura Lamberg kertoo.

Uusi liiketila löytyi helposti, kun Lamberg tiedusteli vapaita vuokratiloja Keskolta. Lamberg päätyi K-Supermarketin viereiseen tilaan, jossa on järjestetty aiemmin muun muassa joulumyyjäisiä ja outlet-myyntejä.

– Pääsimme molempia osapuolia miellyttävään sopimukseen. Otimme tilasta puolikkaan käyttöön ja toinen puolikas jäi vielä Keskolle.

1. joulukuuta avautuvassa uudistuneessa Onnelassa on tarjolla 114 myyntipöytää rekkeineen.

– Määrää on mahdollista nostaa kysynnän mukaan.

Lamberg uskoo, että tila kauppakeskuksessa tuo kirpputorille myös uutta asiakasvirtaa.

– Tämä on helppo pistäytymispaikka, kun taas aiempaan paikkaan piti lähtemällä lähteä. Uskon, että se näkyy myös asiakkaidemme myynneissä.

Yrittäjäksi vahingossa

Forssassa itsepalvelukirpputoreja löytyy useampia, mutta Lambergin mukaan kirpputoreille riittää omat ja yhteiset asiakkaat.

– Forssassa on itse asiassa niin laadukkaita kirpputoreja, että pääkaupunkiseudulta asti tullaan tänne kirppiskierroksille. Olin yllättynyt tästä asiasta, Lamberg kertoo.

Laura Lamberg on toiminut kirpputori Onnelan yrittäjänä helmikuusta.

Vanhasta on jäljellä vain kyltti. -Olen joskus miettinyt, ottaisinko sadan markan setelin vastaan. Todennäköisesti, sillä setelistä riippuen sen arvo voi olla noin 50 euron luokkaa, Satu Lamberg kertoo.

– Päädyin yrittäjäksi vahingossa. Olin valmistunut tammikuussa merkonomiksi Suomen Yrittäjäopistosta, luin lehdestä Onnelan myynti-ilmoituksen, mainitsin asiasta miehelleni, ja hän oli sitä mieltä, että mennään ainakin katsomaan.

Sopimukseen päästiin ja sittemmin Lamberg on tehnyt liki seitsemänpäiväistä viikkoa yrityksensä parissa, apunaan myynnin ammattitutkintoa suorittava työharjoittelija Arto Kettunen.

– Arto työskenteli Onnelassa jo, kun itse aloitin, ja olen saanut häneltä paljon apua alkuun. Tarkoitus on löytää Onnelaan myös lisää apuvoimaa, koska aivan yksin en voi paikkaa pyörittää.

Keräilijöiden aarreaitta

Lambergin yrittäjyyden myötä Onnelaa on kehitetty myös keräilyesineiden ja antiikin myyntipaikkana.

– Uuteen tilaan tulee myös myyntialue huonekaluille. Itse keräilen Arabian kannuja. Pidän myös Oiva Toikan linnuista, mutta ne ovat aika kovissa hinnoissa.

Laura Lamberg työskenteli ennen merkonomiksi kouluttautumistaan hoitoalalla. Hän on syntyisin Pohjois-Karjalasta, mutta ehti asua seitsemän vuotta Somerolla, kunnes hän muutti Forssaan 2010-luvun alkupuolella. Lambergin perheeseen kuuluu nelivuotias tytär ja IT-alalla työskentelevä aviomies.

– Mieheni on taustajoukoissa. Hän on esimerkiksi tehnyt Onnelalle nettisivut. Galleriaan on tarkoitus päivittää myynnissä olevia esineitä, mutta varsinaista verkkokauppaa ei ole tarkoitus perustaa.

Uudistunut Onnela avaa ovensa la 1.12. klo 10 Forssan Kartanokeskuksessa.

 

Korjaus 3.12. klo 11.25: Kuvateksistä korjattu Satu Lambergin nimi Laura Lambergiksi.

Luetuimmat