JUTUT

Koirat kisaavat Forssassa nakin syönnissä

Koska Forssassa järjestetään loppuviikosta Kansainväliset Suurmarkkinat, lemmikkieläinkauppa DogFeelGoodin yrittäjä Henna Mäntymaa päätti rakentaa koiramaista toimintaa samaan ajankohtaan.

– Kehitin ajatuksen nakin syönnin Forssan mestaruuskisoista. Tiedotin tapahtumasta Facebook-sivuillamme, ja ilmoitus tavoitti jo parin ensimmäisen päivän aikana seitsemäntuhatta ihmistä, Mäntymaa kertoo.

Kisassa on kaksi sarjaa, noutajat ja muut rodut. Tarkoitus ei ole syödä kilokaupalla nakkeja, vaan koirat suorittavat Hämeentie 5:n jalkakäytävälle tehtävän noin kahdenkymmenen metrin mittaisen radan ja etsivät nakkeja.

– Nakit ovat maassa, joten pientenkin koirien on ne helppo napsaista suuhunsa. Kilpailun voitto ratkeaa ajan perusteella.

Nakkiherkut sponsoroi Makuliha oy.

– Parhaiten menestyneet koirat palkitaan ainakin kunniakirjalla ja koirien oluella.

Belgialaisvalmisteinen olut on alkoholiton juoma. Makuvaihtoehtoina ovat liha ja kana.

Päiväkoti koirille

DogFeelGood lanseerasi talvella koirien päiväkotitoiminnan, joka on herättänyt jo kiinnostusta.

– Koiran voi tuoda hoitoon yhdeksi tai useammaksi tunniksi. Edellytyksenä on, että koira on rokotettu ja se tulee toimeen muiden koirien kanssa, Henna Mäntymaa kertoo.

Päivän aikana hoitokoirat leikkivät, lenkkeilevät, pelaavat älypelejä ja voivat myös käydä Lamminrannassa uimassa. Asiakkaille on rakennettu kodinomainen tila, jossa on esimerkiksi perinnehuonekaluja ja televisio. Yhtä seinää peittää Manhattan-näköala.

– Rapsutus on myös tärkeää. Yhtä koiraa päiväkotitoiminnasta huolehtiva Leena Isomäki rapsutti varmaankin kuusi tuntia, kun koira vaati palvelua koko rahan edestä, Mäntymaa naurahtaa.

Mäntymaa toivoo myös kesämökkiläisten löytävän päiväkotipalvelun.

– Ajatuksena on, että mökkiläiset toisivat kauppareissunsa ajaksi koiransa meille eivätkä jätä eläimiä kuumaan autoon.

Palveluihin kuuluu myös kotona olevien koirien lenkitys.

– Käymme lenkittämässä koiria, jotka ovat pitkään yksin kotona esimerkiksi omistajan työn vuoksi. Tarjoamme palvelua myös iäkkäille ihmisille, jotka pystyvät muilta osin hoitamaan lemmikkinsä hyvin, mutta eivät enää niin kykene lenkkeilemään. Tavoitteena on se, että koira ja omistaja voivat elää yhdessä mahdollisimman pitkään.

Mäntymaa toteaa erilaisten palvelujen tukevan yrityksen liikeideaa, jonka ytimessä on koiran kaikinpuolinen hyvinvointi.

Nakin syönnin mestaruuskisat Hämeentie 5:llä pe 15.6. klo 12–17.30.