JUTUT Forssa

Koko perheen tapahtuma tutustuttaa metsästykseen ja metsästyskoiriin – Talsoilanpuistoon odotetaan kymmeniä nelijalkaisia

Koko perheen tapahtuma tutustuttaa metsästykseen ja metsästyskoiriin.
Janne Kivivuori (oik) ja Jari Nummenpää pistäytyivät tapahtumapaikalla. Janina Isoahon 9-vuotias saksanmetsästysterrieri Sisu on innokas agilityn harrastaja ja mukana tulevassa tapahtumassa.

Lounais-Hämeen Kennelkerho ry järjestää koko perheen koiratapahtuman Forssan Talsoilanpuistossa.

– Metsästäjäliitto yhteistyökumppaneineen haastoi metsästysseurat, riistanhoitoyhdistykset ja koirayhdistykset järjestämään metsästyskoiratapahtumia lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Ehdotin asiaa yhdistyksen hallituksen kokouksessa, ja sain tapahtuman järjestettäväkseni, Janne Kivivuori kertoo.

Kivivuori toimii Lounais-Hämeen Kennelkerhossa ajokoirajaoston vastaavana sekä yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajana. Kennelkerhosta tapahtumaa on aktiivisesti järjestänyt myös Sirpa Hakala.

Laaja kohderyhmä

Tapahtuma on suunnattu koiraharrastajille, metsästäjille ja ylipäänsä aiheesta ja koirista kiinnostuneille.

– Tapahtuman tarkoituksena on esitellä metsästyskoirarotuja, niillä metsästystä ja erilaisia aktiviteetteja, joita koiran kanssa voi harrastaa myös metsästyskauden ulkopuolella, Kivivuori tiivistää.

Talsoilanpuiston alueella järjestetään tapahtumapäivänä esimerkiksi erilaisia näytöksiä.

– Luvassa on ainakin metsäjälkeä ja agilitya, pelastuskoirat esittelevät hakua, ja luolakoirien toimintaa esitellään keinoluolan avulla.

Tapahtumaan on luvassa järjestäjätahon arvion mukaan kymmeniä nelijalkaisia.

– Rotulistalla on ainakin suomenajokoira, harmaa norjanhirvikoira, clumberinspanieleja, karkeakarvainen istrianajokoira, eestinajokoira, mäyräkoiria, terrierejä, beagle, länsisiperianlaika ja bretagnenbassetti.

Yhteistyön voimaa

Koko perheen tapahtumaan oman mausteensa tuovat myös yhteistyökumppanit. Kivivuori värväsi yhdeksi järjestäjäksi Forssan Tornitulia edustavan työkaverinsa.

– Partiolaiset sopivat tapahtuman luonteeseen hyvin, Kivivuori toteaa.

– Ja tietysti kaveria piti lähteä auttamaan, Jari Nummenpää toteaa.

Forssan Tornitulet ovat saaneet tapahtumaan apuvoimia myös Koijärvien Kurjista.

– Keitämme nokipannukahvit ja järjestämme muun muassa makkaranpaistopisteen, jossa voi vapaasti paistaa makkaraa. Omat eväät pitää vain varata, Nummenpää kertoo.

Liesjärven kyläyhdistyksen puffetissa paistuvat letut, ja Forssan kaupungin nuorisotoimi sekä nuorten työpaja rakentavat polkuautoradan jääkiekkokaukaloon. Lisäksi alueelta löytyy tuote-esittelijöitä, yhdistyksiä ja yrityksiä esittelemässä toimintaansa.

– Saimme paikalle myös somejulkkiksen eli Metsänneito-blogia pitävän Riikka Hurskaisen. Hänen bloginsa käsittelee metsästystä naisnäkökulmasta, Kivivuori jatkaa.

Metsästyskoiraviikonloppu, la 27.10. klo 10–17, Talsoilanpuistossa.